23 GODINE OD OSNIVANJA SPS – SVEČANI PRIJEM NOVIH ČLANOVA

APATIN DRUŠTVO VESTI

Socijalistička partija Srbije, parlamentarna i jedna od vladajućih političkih partija u Republici Srbiji, socijaldemokratske orijentacije, koja broji bezmalo 150.000 članova, obeležava 23 godine od svog osnivanja.

BenQ Digital Camera

OO SPS – Apatin organizovao je tim povodom svečanost povodom prijema novih članova u partiju, a od kojih je veliki broj mladih. Vodeća partija na apatinskoj političkoj sceni od 1990. godine do danas, sa prekidom od 2000. do 2004. godine, broji blizu 3.000 članova, preko 500 mladih socijalista do 30 godina starosti, raspoređenih u 29 mesnih organizacija. SPS u Apatinu organizovao je u februaru mesecu svečani prijem za 194 nova člana, a na sinoćnoj svečanosti u Banji “Junaković” njih 123 primilo je partijske knjižice.

BenQ Digital Camera

Prisutne je, nakon intoniranja Internacionale, pozdravio Miloš Đerić, predsednik Saveta Socijalističke omladine opštine Apatin, predočivši veličinu političke ideologije koju sprovodi SPS.

– Od 2004. godine do danas većinu u Skupštini opštine Apatin čine odbornici Socijalističke partije Srbije i na taj način omogućeno je da se upravo program socijalne pravde, za koji se partija zalaže dugi niz godina, realizuje u potpunosti. Posebna pažnja posvećuje se mladima. Naša opština, između ostalog, dodeljuje svake godine 250 stipendija, učenicima obezbeđuje besplatan prevoz i užinu, za sport se izdvaja 50 miliona dinara godišnje, a u periodu od 2004. godine do danas izgrađene su dve nove sportske dvorane. Naš predsednik, dr Živorad Smiljanić, izabran je na ovu funkciju 1995. godine. I danas, 18 godina kasnije, izuzetno uspešno sprovodi programske osnove moderne i državotvorne partije levice, a među njima se izdvajaju socijalna pravda i demokratski socijalizam. Svojim društveno-političkim, stručnim, intelektualnim i profesionalnim angažmanom doprineo je da se zamašni investicioni i ekonomski razvoj apatinske opštine svrstava među najistaknutija i najuspešnija dostignuća jedne lokalne zajednice – rekao je Đerić.

BenQ Digital Camera

Prigodnim rečima dobrodošlice obratio se dr Živorad Smiljanić, predsednik Opštinskog odbora SPS – Apatin i predsednik opštine, koji je u više navrata biran za člana najviših organa SPS-a, Izvršnog i Glavnog odbora, a par puta i za predsednika Okružnog odbora SPS-a u Zapadnobačkom okrugu. Dr Smiljanić potom je novoprimljenim članovima čestitao članstvo u SPS i uručio im partijske knjižice i ruže.

BenQ Digital Camera
– O našoj partiji se zna sve. Opštinska organizacija SPS – Apatin jedna je od najbolje organizovanih partijskih organizacija u Republici Srbiji, a izborni rezultati, koje od izbora do izbora postižemo, ubedljivo su najbolji izborni rezultati SPS-a. Ne da smo najbolji, već smo i najlepši, jer su naši mladi lepa, vredna i pametna deca i mi se ponosimo njima. Naša najveća investicija jeste investicija u mlade, a tako će biti i ubuduće. Želim vam puno uspeha u životu i radu – rekao je vodeći čovek apatinskih socijalista, koji danas prisustvuje svečanoj proslavi obeležavanja 23 godine od osnivanja SPS organizovanoj od strane Glavnog odbora partije.

Veselin Mašić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *