1.400.000.000,00 DINARA ZA REGISTROVANA POLJIPRIVREDNA GAZDINSTVA U VOJVODINI

APATIN EKONOMIJA VESTI VOJVODINA

U velikoj sali Skupštine opštine Apatin, pred velikim brojem poljoprivrednika iz apatinske opštine, održana je tribina na kojoj su govorili predstavnici Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, kao i Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede.

Predavanje je organizovala opštinska uprava na čelu sa Đorđem Vignjevićem, pomoćnikom predsednika opštine za poljoprivredu, a govorilo se o aktuelnim konkursima i kreditima za koje se daju subvencije.

Ispred Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede, prisutnima se obratila Sandra Sogić. Ona je istakla kako su od osnivanja dodelili čak 3.600 kredita, kako nisu profitabilni i postoje da bi pomogli poljoprivrednike, a dodala je i da su njihovi krediti najpovoljniji. Kamatne stope iznose od 1 do 1,5 posto, a u vreme grejs perioda ne računaju interkaralnu kamatu, što znači da je period mirovanja period mirovanja u pravom smislu te reči, bez bilo kakvih obaveza. Grejs periodi traju od 6 do 36 meseci.

Ono što je Sogićeva istakla jeste činjenica da je kod njih procedura apliciranja na konkurse maksimalno pojednostavljena i da su oni namenjeni malim i srednjim poljoprivrednim proizvođačima.

Milorad Malić, pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo pohvalio se kako je budžet ovog sekretarijata u 2017. godini najveći do sada i taj višak je opredeljen upravo za registrovana poljoprivredna gazdinstva malih i srednjih poljoprivrednih proizvođača, a sve u cilju kako bi podigli svoju proizvodnju na viši nivo.

Bespovratna sredstva u vrednosti od 1.400.000.000 dinara namenjena su registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima na teritoriji AP Vojvodine.

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vignjevic, poljoprivreda, krediti i subvencije (2) Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vignjevic, poljoprivreda, krediti i subvencije (3) Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vignjevic, poljoprivreda, krediti i subvencije (1)