СТИГАО НОВИ КОНВЕКТОМАТ ЗА ЈОШ ЗДРАВИЈУ ИСХРАНУ ДЕЦE У ЈАСЛИЦАМА

APATIN DRUŠTVO VESTI

Ближи се почетак нове шкослске године и нове сезоне у Предшколској установи “Пчелица”, а овог лета се вредно радило на припремама објеката за малишане који ће од 3. септембра поново сести у своје клупе у вртићу. Највише се радило у блоку 112 где се налазе новоизграђене јаслице чије је свечано отварање предвиђено за наредни понедељак.

-Радили смо вредно на адаптацији наших објеката и спремно дочекујемо сву дечицу која користе наше услуге. Ово ће бити прва година како имамо јаслице и обезбедили смо све како би наша деца имала најбоље услове и како би што квалитетније провела своје време код нас.- рекла је Биљана Мандић, директорка ПУ Пчелица.

ФОНО Биљана Мандић

Након завршетка грађевинских радова и опремања соба у јаслицама овај објекат може да се похвали још нечим. Ових дана је у апатинске јаслице стигла једна машина која ће за сву децу спремати здраве оброке како би деца имала што бољу исхрану. Ради се о конвектомату који оброке спрема на принципу паре и топлог ваздуха уз минималне количине уља, а о колико се квалитетној машини ради говори и цена од око 1.700.000,00 динара.

Јелисавета Фабијанов која већ дуже време ради као куварица у ПУ Пчелица је имала само речи хвале за нови апарат који је стигло у кухињу јаслица. -Нови апарат је једна одлична ствар која ће нам у многоме користити у будућности, пре све у припремању још здравијих оброка него што је то био случај до сада. Добра старана ове пећнице је што све намирнице задржавају висок ниво хранљивих материја, добра искоришћеност намирница и наравно енергетска ефикасност. -изјавила је Јелисавета Фабијанов.

ФОНО Јелисавета Фабијанов

Она је додала да се до сада приликом пржења рибе користило 4-5 литара уља, а да је са новим конвектоматом то свега један децилитар.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *