Najnovije vesti
Početna » ZANIMLJIVOSTI » УНУТРАШЊОСТ ГИТАРЕ ИЗГЛЕДА КАО ЛУКСУЗАН СТАН
УНУТРАШЊОСТ ГИТАРЕ ИЗГЛЕДА КАО ЛУКСУЗАН СТАН

УНУТРАШЊОСТ ГИТАРЕ ИЗГЛЕДА КАО ЛУКСУЗАН СТАН

Тело акустичне гитаре, односно резонантна кутија није место где поклоници овог инструмента имају прилику да завире. Ако бисмо њену унутрашњост могли да упоредимо с било чим, као из топа бисмо рекли – делукс стан без намештаја.

Материјали које се користе у изради акустичне гитаре одредиће њену коначну звучну слику. Дрво које се најчешће користи за горњу плочу акустичне гитаре је смрека, која је јако резонантна. Вековима је стандард у изради акустичних инструмената. Када је реч о станицама и задњој плочи гитаре, различити мајстори користе различита дрва, али бразилско ружино дрво је тражено због своје тамно смеђе боје.

И уместо да живите у стану величине кутије за ципеле или га делите с цимерима, како бисте се осећали да живите у гитари?

Добро, не можете заиста живети у гитари, али корисник Реддита који је први поставио фотографију унутрашњости је погодио асоцијацију свих људи који су његову слику видели. Отворен простор, кровни прозор, молимо вас одведите нас тамо.

Ако се питате како је направио фотку – убацио је ГоПро и користио WиФи да би са свог телефона сликао.

– Морао сам да попустим жице и гурнем их у страну да бих провукао руку, видећете да су раширене – рекао је.

Извор: Noizz.rs

Autor: Čedomir Milojević

Postavi komentar

Your email address will not be published.

Redakcija radio Dunava zadržava pravo da ukoliko ih proceni kao neumesne obriše komentare koji sadrže bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede, uvrede na račun autora teksta ili članova redakcije ili bilo kakav drugi nezakonit sadržaj.
Scroll To Top