ПОЛОМИО НОГУ ДОК ЈЕ БРАО ПЕЧУРКЕ, ИЗМЕРЕНО ДА ЈЕ ИМАО 8,83 ПРОМИЛА АЛКОХОЛА У КРВИ

ZANIMLJIVOSTI

Можда за овај случај нико не би сазнао, да се човек није повредио док је брао печурке у шуми.

Лекаре је овог викенда запрепастио случај 41-годишњег Чеха који је сломио ногу берући печурке по шуми у региону Остраве на истоку земље, пошто су анализе показале да није само мало припит, како је изгледао, већ да у крви има чак 8,83 промила алкохола.

“Мушкарац је прво признао да је попио флашу и по пива. Због предстојеће операције смо правили анализу крви на присуство етанола и показало се да је имао чак 8,83 промила алкохола у крви”, казао је за “Право” лекар из болнице у Крнову, Јиржи Стошек.

Примаријус Интерног одељења болнице на коме је мушкарац завршио док се не отрезни како би могли да га оперишу, Надежда Мичудова, током своје праксе каже да није наишла на пацијента тако пијаног а да се то на њему тако мало примећује.

“Корачао је, оријентисао се. Клинички је изгледао максимално на три промила алкохола у крви. Рекао нам је да је пио са друговима у петак увече, а у суботу ујутру када је кренуо у шуму да бере печурке доручковао је два пива. Прво јело, парче хлеба са месом, уз пиво, појео је тек пошто се повредио, пред превоз у болницу”, рекла је Мичудова.

Чех из Крнова са 8,83 промила алкохола у крви оборио је овог викенда неславни национални рекорд који је држао један тракториста кога је чешка саобраћајна полиција зауставила за воланом цистерне са стајњаком да би алкотест показао читавих осам промила алкохола у крви.

“Светски рекорд држи Пољак Анџеј В. коме је након прославе са пријатељима измерено 12,8 промила, а међу женама Францускиња којој су после саобраћајне несреће измерили 11 промила алкохола у крви”, рекао је портпарол болнице Јиржи Крушила.

Аутор: Бета

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *