АПАТИНСКА МАРИНА И ДАЉЕ ЈЕДИНА МЕЂУНАРОДНА МАРИНА У СРБИЈИ

APATIN EKONOMIJA VESTI

У просторијама Јавног предузећа за управљање путничким пристаном и марином Апатин данас је одржана конференција за медије на којој је директорка ове установе, Љиљана Крец говорила протеклој сезони и плановима “Марине” за наредни период.

-Једна од успешнијих сезона је за нама. Урадили смо много позитивних и добрих ствари и направили један напредак у пословању, тако када саберемо све чињенице и узмемо све бројке у обзир можемо рећи да смо много боље радили у односу на претходне године.- рекла је Крецова и додала да попуњеност апартмана, број вожњи бродићем и све остало када се узме чињенично стање доказују да је то заиста тако.

Апатинска марина је након три године поново била подложена теситрању и оцењивању и поново је добила високе оцене те јој је продужен статус међународне марине са три сидра и за наредне три године. Категорија у коју спада марина у Апатину је друга по рангу када су у питању светске марине, а радује податак да је то једина међународна марина у Србији.

-Ове сезоне која још није завршена имали смо 70 страних јахти које су пристале у “Марину”, а неки од њих су се враћали и по неколико пута. Веома су задовољни услугом и условима које добијају у Апатину, а овом броју је помогла и одлука Владе Србије да се укине такса која се на пловном путу Дунава плаћала једино у Србији. – изјавила је Љиљана Крец.

Према подацима које смо добили приметно је повећан број вожњи бродићем “Апатинка”, при томе све је већи број људи који долазе са стране како би обишли све лепоте Дунава. Међу путницима се ове године нашло много станаца али и људи из Београда, Суботице, Новог Сада и других места која нису у непосредној близини Апатина. Како каже директорка ове установе докле год то временски услови буду дозвољавали бродић “Апатинка” ће саобраћати, а распоред вожњи за септембар је већ изашао и може се видети на сајту овог предузећа и на њиховој фејсбук страници.

Доста тога је урађено на унапређењу инфрструктуре па је тако инсталиран нови софтвер за капију кроз коју се пролази до везов, а оно на чему се тренутно ради јесте оспособљавање пумпе за гориво на води која би када се заврши требала да буде једина на пловном путу Дунава што би могло да привуче још више људи који би пристали у апатинску марину.

-Радимо и на проналажењу решења за проширење везова јер су нам капацитети максимално попуњени, а постоји листа људи који су на чекању како би добили своје место и привез за чамац.- казала је Љиљана Крец.

ФОНО Љиљана Крец

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *