ЗИМА НИ У НАЈАВИ – ЗА ВИKЕНД 15 СТЕПЕНИ

APATIN SERVISNE INFORMACIJE SOMBOR VESTI

Иако су се врхови појединих планина претходних дана забелели, а жива у термометру се нагло спустила, па су температуре најзад биле у складу са календаром, зима се и даље нећка, те нас наредних дана очекује нови обрт и нагли температурни скок!

У суботу ће максималне температуре износити између 10 и 15 степени, док ће другог дана викенда бити мало ниже температуре, али и даље знатно изнад просека за децембар – рекао је метеоролог Ђорђе Ђурић.

Првог дана наредне седмице биће слично време као и за викенд, а прогнозирана температура за Београд је чак 14 степени. У уторак ће доћи до јачег наоблачења са кишом и нешто нижим температурама, док је на планинама могућ и снег.

-То ће бити пролазно захлађење са падавинама и тренд температурних обрта ће се наставити. Праве зиме и снега још нема на видику – казао је Ђурић.

Да зима неће скоро, потврдио је и Марко Чубрило, професор географије из Новог Сада и велики заљубљеник у метерологију.

-За све који жељно чекају налет праве зиме за сада немам добре вести. Дугорочни прорачуни оба модела све до последњих недељу дана у овом месецу немају сигнал за нарушавање серије циклона са Атлантика- , навео је Чубрило на свом Фејсбук профилу.

Он је још додао и до када не морамо да бринемо о зимским температурама.

-Тек пред сам крај овог или чак почетком следећег месеца дугорочни прогностички систем има сигнал за грађење антициклона над западном Европом и Скандинавијом. То је тако далеко да о томе у наредних неколико недеља и не треба превише размишљати. Наравно да је све у опсегу преко 10 дана подложно великим изменама, али тренутно делује око 80 одсто сигурно да до 15. децембра нема зиме ни у најави– закључује Чубрило.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.