ЗДРАВКО ЧОЛИЋ ОТВОРИО 60. АПАТИНСКЕ РИБАРСКЕ ВЕЧЕРИ УЗ РЕКОРДАН БРОЈ ПОСЕТИЛАЦА

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Поводом отварања 60. Апатинских рибарских вечери, синоћ је на Тргу Николе Тесле наступио легендарни Здравко Чолић. Реке обожавалаца из Србије, Хрватске и Босне и Херцеговине слиле су се у Апатин да присуствују овом догађају, а град је био преплављен регистарским ознакама Осијека, Вуковара, Винковаца, Славонског Брода, Новог Сада, Суботице, Врбаса, Сомбора и Београда.

Чолић је на концерту извео део од својих 200 песама које се деценијама слушају и певају широм региона, а међу хитовима су били “Синоћ ниси била ту”, “Април у Београду”, “Ти си ми у крви”, “Пјевам дању, пјевам ноћу” и многе друге. У једном тренутку, преко 20.000 људи певало је са њим на тргу, стварајући непоновљиву атмосферу.

Прве вечери, поред концерта, одржане су квалификације за „Златни котлић“ Апатин 2024, дефиле апатинских мажореткиња и дувачког оркестра из Купусине. Наступили су и КУД-а „Царза“ из Апатина, ОКУД-а „Иво Лола Рибар“ из Сонте и КУД-а „Пригревица“. У цркви „Узнесење Маријино“ наступио је Градски хор „Јединство“, а вечерњи програм на Тргу употпунили су музичари групе „Негде између“.

Председница општине Апатин, Дубравка Кораћ, званично је отворила ову традиционалну манифестацију, након чега је наступио спектакуларни ватромет који је осветлио небо над Апатином.

-Драги пријатељи, част ми је да вас поздравим испред организационог одбора  60. Апатинских рибарских вечери. Шездесет година уназад Апатин је домаћин ове манифестације. Чувајући традицију наших аласа и нашег живота са Дунавом и поред њега, никада до сада за шездесет година колико се одржавају “Апатинске рибарске вечери” чини ми се да наш град није био посећенији. Због тога вам се захваљујем, што сте вечерас у Апатину и желим нам свима незаборавно вече и надам се да ће ова сјајна атмосфера да нас држи свих дана фестивала. Како би Здравко Чолић рекао “Ја овде ништа не бих мењала”, проглашавам 60. Апатинске рибарске вечери отвореним, поручила је председница Кораћ на отварању.

Апатинске рибарске вечери трају до недеље, 7. јула, а вечерашњи програм почиње у 18 сати на стадиону ОФК „Младост“ фудбалском утакмицом „Меморијал Владимир Баћанов“. У 20 сати ће се одржати квалификације за „Златни котлић“ Апатина, а на централној бини Трга „Никола Тесла“ наступиће Плесни клуб „Ронда“ из Сомбора. Од 21 сат посетиоци ће уживати у концерту музичке групе „Трио бенд“, а вечерњи програм ће завршити наступ Пеђе Јовановића од 22 и 30.

Сутра, у суботу 6. јула, програм почиње у 8 сати ујутру такмичењем у спортском риболову „Златна рибица“ у апатинском „Дунавцу“. У 8:30 у холу Основне школе „Жарко Зрењанин“ биће одржан „Сусрет колекционара филателиста“. У 11 и 18 сати биће организовани вожња бродићем Апатинка до Великог Лимана и Харчаша. У 17 сати у просторијама шах клуба „Вулкан Протектор“ одржаће се аматерски шах турнир. На Тргу, у 19:30, своје умеће показаће „Шоу денс“ КУД-а Дунав, а истовремено ће на шеталишту бити велико финале за „Златни котлић“ 2024. У 20 сати на тргу наступа оркестар „Радост“ из Мохача, а у 21 сат госте ће забављати „Браво бенд“. У 22:15 ће бити проглашен најпецарош године од стране УСР „Буцов“, затим следи проглашење победника такмичења за „Златни котлић“ 2024. Треће вече завршиће трубачки концерт Бојана Ристића и Брасс бенда.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *