ZAVRŠENO ASFALTIRANJE DELA ULICE PETEFI ŠANDORA

APATIN EKONOMIJA VESTI

Pre nekoliko dana završeno je asfaltiranje dela ulice Petefi Šandora, a povodom toga u opštini je održana konferencija za medije na kojoj je govorio pomoćnik predsednika opštine Apatin za investicije, Jevto Milojević. Urađeni su kolski prilazi, parkinzi i trotoari, a kako saznajemo urađeno je i ozelenjavanje ulice.

-Želja mi je da kažem građanima opštine Apatin da letos kada smo počeli radove u ulici Petefi Šandora imali smo ambiciju i želju da uradimo kolske prilaze i trotoare, a onda kako smo gradili tako su nam ambicije rasle pa smo pre nekoliko dana i asfaltirao jedan deo ove ulice što je odprilike blizu 50 odsto celog posla na ovom projektu.- rekao je Jevto Milojević.

Asfaltiranje ulice Petefi Sandora (2)

Na priče koje su se pojavile da su uštede na rekonstrukciji ove ulice proizašle iz toga da je urađeno manje parkinga nego što je trebalo i da se štedelo na pogrešnim stvarima, pomoćnik predsednika opštine Apatin za investicije je rekao da se rekonstrukcija vršila po projektu koji je napravila prethodna vlast i da se taj projekat nije menjao.

-Vi ste mi svedoci da samo u julu mesecu rekao da nastavljamo po projektu koji je radila prethodna vlast. Verujte mi da ova vlast koja sada vodi Apatin nije projektovala pomenutu ulicu, već je urađeno sve po postojećem projektu. Mali, sitni političari su iskoristili priliku da kažu da smo uštedeli mnogo novca na tome što nismo pravili parkinge u onom broju u kojem su prethodno napravljeni, navodno smo parkinge uskratili trgovinama i tako dalje, i tako dalje. Što se tiče to projekta on je trebao da košta 42 miliona, a mi smo do sada potrošili manje od 14 miliona da bi završili 50 odsto ulice. Ne želim da računam verujem da građani sami mogu da izračunaju koliko će da košta kompletna ulica. To govori pre svega o jednom korektnom i poštenom odnosu prema sredstvima poreskih obveznika.- izjavio je Milojević.

Jevto se osvrnuo i na radove koji su u toku, a to je podbušivanje ulice Dimitrija Tucovića, završetak sliva Dunavac 2 i izgradnja jaslica. -Radovi teku po planu. Ostalno nam je da u ulici Prigrevačkoj i Dimitrija Tucovića uradimo lakši deo posla a to je spajanje korisnika na mrežu i nadam se da će nas vreme poslužiti i da će posao biti urađen što pre da ne bi dočekali mart. Uradili smo i sliv Dunavac 2 do ulice Nikole Tesle, a dobili smo sredstva u iznosu od 25 miliona dinara za radove od ulice Nikola Tesla do stambenih zgrada S 112. Izgradnja jaslica teče po planu i sada sa sigurnošću mogu da kažem da će na proleće ovaj objekat biti gotov i da će se tako zaokružiti priča o ulaganjima koja su ove godine u Apatinu oko milion eura.- završava Milojević

FONO Jevto Milojević

Jevto Milojevic, pomocnik predsednika opstine Apatin (2)

 

Asfaltiranje ulice Petefi Sandora (7) Asfaltiranje ulice Petefi Sandora (6) Asfaltiranje ulice Petefi Sandora (5) Asfaltiranje ulice Petefi Sandora (1) Asfaltiranje ulice Petefi Sandora (2) Asfaltiranje ulice Petefi Sandora (4) Asfaltiranje ulice Petefi Sandora (3) Jevto Milojevic