ЗАВРШЕНА ПРВА ФАЗА – НОВА ПИЈАЦА У СОНТИ КРЕЋЕ СА РАДОМ

APATIN EKONOMIJA SOMBOR VESTI

За изградњу нове пијаце у Сонти из општинског буџета обезбеђено је око 20 милиона динара. Нова пијаца се налази на локацији некадашње теретане на отвореном, на раскрсници Војвођанске улице и главног пута који води из Сонте према Богојеву. Тај простор је сада уређен и на њему се налази 48 нових пијачних клупа.

-До сада је утрошено више од 20 милиона динара, завршени су сви земљани радови, канализациони одводи, постављене су тезге и уређене зелене површине, чиме смо успели да оспособимо пијацу до фазе да може бити функцонална, изјавила је током обиласка објекта председница општине Апатин Дубравка Кораћ.

За следећу фазу је остало да се уради надстрешница и санитарни чвор. – Следеће године планирамо наставак и завршетак радова, и онда ће то бити пијаца која испуњава све услове за рад и у будућности ће тако и функционисати, поручила је Кораћ.

Председник савета МЗ Сонта Саша Крстин позвао је мештане да пијацу користе већ од следеће недеље.

-С обзиром да је сутра пијачни дан, планирали смо поделу обавештења, те да током наредне недеље обавимо договор са пијачарима у МЗ како би од следеће суботе изместили пијацу на нову локацију, рекао је Крстин.

Изградња пијаце подељена је у две фазе и након завршетка радова, Сонта ће имати модеран, а пре свега функционалан простор за трговину. У првој фази уређен је комплетан простор где се пијаца налази, постављене су нове клупе, а урађен је и паркинг због безбедности и купаца и продаваца јер се пијаца налази уз главни пут који води ка граници са Хрватском. Постављене су украсне жардињере са стаблима која ће у будућности пружати заклон од сунца.
У другој фази радова предвиђена је изградњу објекта који ће имати два локала у коме ће се продавати свеже месо и млечни производи, док ће на спрату бити канцеларија за комуналне инспекторе. Планирано је да се и комплетна пијаца наткрије како продавци не би киснули.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.