ЗАВРШЕН ПРВИ ПРОЈЕКАТ ЛАБОРАТОРИЈЕ ДРУШТВЕНИХ ИНОВАЦИЈА

APATIN DRUŠTVO VESTI

У петак 29. марта са почетком у 14 сати у просторијама Културног центра ЛАБ у Новом Саду одржана је завршна конференција пројекта „The peace fossil – Прва лабораторија друштвених иновација за мир АП Војводини“.
Присутнима су представљени резултати пројекта.

У фебруару одржан је четвороредневни open space догађај у Сремским Карловцима као главна активност пројекта, на којем је учестововао 31 учесник/ца из целе Војводине из различитих сектора: јавни, цивилни, бизнис сектор и медији. Учесници су у две радне групе креирали препоруке конкретних активности, акција, иницијатива, идеја и пројеката које у себи садрже елементе друштвених иновација за мир и идеје и мере за унапређење неформалног и формалног образовања за мировне друштвене иновације у АП Војводини.

Након тога учесници главне активности реализовали су праксе у својим локалним заједницама, школама, удружењима и другим местима на којима су своје знање мултипликовали и укључили у највећем броју младе особе којима су представили концепт друштвених иновација за мир.
На конфенрецији присутни су поред резултата и препорука могли да погледају и интересантне видео материјале који су креирали учесници пројекта као идеје за потенцијалне друштвене иновација, а након презентације свега овога могли су да учествују и у отвореној дискусији на теме пројекта.

Учесници конференције су изнели своје виђење различитих концепата друштвених иновација, а највише расправе водило се око тренутног модела формалног образовања и могућности за његово унапређење. Чланови пројектног тима се захваљују свима који су учестовали у пројекту и онима који су помогли да активности досегну до што већег дела јавности.

Носилац овог пројекта је Центар за културу и образовање Сонта са партнерима Балкан ИДЕА Нови Сад, Центар за социјални рад Апатин и агенцијом Infinity education. Пројекат је реализован средствима Европске уније у оквиру већег пројекта под називом „Divided past – joint future” чији је главни носилац ОКЦ Бања Лука.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *