ЗАВРШЕН ПРОЈЕКАТ ПРЕКОГРАНИЧНЕ САРАДЊЕ СРБИЈЕ И МАЂАРСКЕ НА РАЗВОЈУ ЕКОЛОШКОГ ТУРИЗМА – ЈОШ ЈАЧЕ ВЕЗЕ ДВЕЈУ ДРЖАВА

APATIN DRUŠTVO VESTI

Завршен је пројект „Развој дестинација еколошког туризма прекограничног региона Баја – Сомбор развојем тематских зелених стаза и туристичких пакета”. Реконструкција старог складишта на Великом бачком каналу, отварање Кајак центра Сомбор, изградња два бициклистичка одморишта на ЕуроВело-6 бициклистичкој рути, организација обуке вожње кајака и набавка опреме за кајак, само су неке од активности које су реализоване у оквиру овог пројекта.

Фокус је био на развоју активног туристичког потенцијала на дестинацијама Сомбор-Баја уз изградњу јединствене мреже зелених површина, побољшање инфраструктуре, куповину опреме за водени туризам, као и организовање спортских и туристичких догађаја.

-Значај пројекта је у сарадњи између две суседне државе Мађарске и Србије, унапређење туризма, јачање економских и привредних могућности, развој екологије и давање значаја еколошком туризму. Потенцира се бициклизам, кајак, промовише се здрав живот, промовише се заштита човекове околине. Град Сомбор и даље ће подржавати и наставити развој на тим пројектима, да се унапреди и да таква прекогранична сарадња постане пример у региону- рекла је на затварајућој конференцији Љиљана Тица, заменица градоначелника Сомбора.

Вредност пројекта је 403.971 евра, од чега је 343.375 донација Европске уније. Износ средстава Града Сомбора је 141.821 евра, а од тога је износ од 120.547 евра донација ЕУ (ИПА фонд).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.