ЗАВРШЕН ОДБОЈКАШКИ ТЕРЕН У ГИМНАЗИЈИ, УСКОРО СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Након три недеље радова, завршена је изградња одбојкашког терена у дворишту апатинске гимназије “Никола Тесла”, инвестиције која врена око 2 милиона динара. Део новца, односно 10.000 евра су обезбедили ученици ове школе, победом на прошлогодишњем “Kока-колином” конкурсу за прикупљање амбалажног отпада, док је остатак новца, односно 40 одсто од укупне вредности радова донирала општина Апатин.

-Средства која смо освојили на конкурсу су била довољна само за једну фазу, која је обухватала припремне радове на нивелацији земљишта. Тартан подлогу која је постављена у суботу финансирала је општина Апатин и коштала је око 900.000 динара, рекао је Милан Дражић, директора гимназије “Никола Тесла”.

Нови одбојкашки терен је прекривен модерном полиуретанском подлогом, а према Дражићевим речима, остало је још само да се исцртају линије како би био потпуно спреман за употребу.

-Терен је одлично урађен и овом приликом се захваљујем извођачу радова, предузећу Џими комерц” из Пригревице које је и поред лоших временских услова успело да заврши посао у најкраћем могућем року. Остаје нам само да извучемо линије, тако да ја очекујем да ће неко од врхунских спортиста ових дана доћи у Апатин и отворити овај терен, казао је Милан Дражић.

Он је нагласио да апатинска гимназија сада има озбиљан спортски комплекс којем недостаје само базен, што отвара могућност да ова установа у будућности аплицира за оснивање једног спортског одељења.

-У последње четири године потпуно је обновљен терен за рукомет, односно мали фудбал, имамо најсавременији терен за баскет, теретану на отвореном, реконструисан је тениски и сада одбојкашки терен. Једино нам недостаје базен, али са мало добре воље и уз помоћ донатора, мислим да би то могло да се реализује. То је нешто што недостаје Апатину и мислим да базен апсолутно не би био конкуренција Бањи Јунаковић. Око гимназије имамо градско државно земљиште које би могло да се искористи у ту сврху, и ја сам то већ у неким разговорима са представницима локалне самоуправе предложио. На тај начин би апатинска гимназија и стручна школа “Никола Тесла” створила услове да тражи отварање једног спортског одељења, у које би се уписивала и деца из других места. Ми немамо капацитет по броју деце за више одељења у средњим школама, и ако не отворимо смерове који ће привлачити децу са стране, ми ћемо имати проблем са попуњавањем предвиђених квота, нагласио је Дражић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *