УСКОРО ВЕЛИКА РЕКОНСТРУКЦИЈА ЗГРАДЕ СОМБОРСКОГ ПОРОДИЛИШТА

DRUŠTVO SOMBOR VESTI

У породилишту Опште болнице „Др Радовој Симоновић“ у Сомбору током године на свет дође преко 1.000 беба. Од 2000. није било озбиљнијег улагања, па ове године предстоји велика реконструкција зграде. У плану је адаптација соба, реновирање тоалета и других просторија, како би трудницама и породиљама боравак у овој установи био што пријатнији.

Локална самуправа је на конкурсу кабинета министра без портфеља, задуженог за демографију и популациону политику, добила средства у износу од 14.319.000 динара за спровођење мера популационе политике, међу којима је главна мера реконструкција породилишта, а из сопствених средстава град Сомбор је за ову намену издвојио 10.000.000 динара.

-Већ неколико година уназад Град Сомбор спроводи мере популационе политике. Реч је о куповини сеоских кућа за младе брачне парове и парове са више деце, реконструкције вртића, постављање нових игралишта. Породиље ће у Сомбору имати комфорније услове боравка, а у плану је и једна нова услуга – могућност да најближи чланови породице већ прве дане живота бебе проводе заједно са мајком и њом у породилишту, рекла је градоначелница Сомбора Душанка Голубовић.

Др Лазар Рачић, начелник Гинеколошко-акушерског одељења болнице истиче да је ова реконструкција неопходна, како би се створили бољи услови како за породиље и труднице, тако и за особље.

Сомсборско породилиште је, захваљујући пре свега раду запослених, у првих пет на ранг листи породилишта. Наш рад је вреднован од стране породиља које су нас оцениле високом оценом и сврстале на високо место, каже др Рачић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *