ЗАПОСЛЕНИ АПАТИНСКЕ ПИВАРЕ ПРУЖИЛИ ПОДРШКУ СУПЕРНАТУРАЛ ФЕСТИВАЛУ – НА АДИ ХУЈИ ЗАСАЂЕНА “ЈЕЛЕН ШУМА”

SRBIJA VESTI ZANIMLJIVOSTI

Запослени Апатинске пиваре придружили су се дугогодишњој иницијативи пошумљавања на Ади Хуји, у Дунавском парку, у оквиру Супернатурал фестивала. У акцији под називом „Нека шума буде с тобом“ посађено је 30 садница платана, врбе и јасена, као и 300 храстова лужњака. Супернатурал је окупио пријатеље, љубитеље природе и Аде Хује, као и све оне који су желели да допринесу акцији пошумљавања уз паприкаш и добру музику. На овај начин симболично обележена прва етапа ревитализације шпица Аде Хује.

Апатинска пивара настоји да се константно остварује позитиван утицај на пословање, заједницу и околину у којој послује.

-Велико нам је задовољство да помажемо средини у којој послујемо са жељом да заиста оставимо траг у свему што радимо. Брига о одрживом развоју и животној средини део је наше пословне културе како глобано тако и локално што се огледа у константном покретању различитих иницијатива. Супернатурал фестивал смо препознали као одличну акцију која сваке године прави прогрес у намери да трансформише депонију на Ади Хуји у шуму, изјавили су из Апатинске пиваре.

Од 2011. године када је Супернатурал фестивал почео, пројекат санације дивље депоније на Ади Хуји, регенерисан је део острва и формиранеколошко образовни парк. Након 8 година настала је шумаса 1,000 нових дрвећа, 37 врста биљака, 91 врстом птица, пчела, лептира, 5 вртова медонсонсог биља и мноштво живог света, као једина шума на десној обали Дунава у Београду. Парк је до сада посетило преко 30,000 грађана. Ове године под слоганом “Нека шума буде с тобом” пројекат наставља своју мисију.

Супернатурал парк 2014. године је проглашен за један од 25 најбољих пројеката у Европи, за шта су добили награду у Европском парламенту.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *