ЗА ВИКЕНД У АПАТИНУ МАНИФЕСТАЦИЈА “ШАХ КАО НАЧИН РАЗМИШЉАЊА”

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Под покровитељством Спортског савеза општине Апатин, а у организацији Шах клуба “Велемајстор” наредног викенда, 17. и 18. јула 2021. године у вишенаменској сали апатинске Основне школе “Жарко Зрењанин” ће бити одржана спортска манифестација “Шах као начин размишљања”. Током ова два дана шаховски тренер, интермајстор Младен Миленковић ће све заинтересоване љубитеље шаха кроз предавања увести у тајне ове древне игре, а у недељу ће одиграти и симултанку са најбољим младим шахистима општине Апатин.

Манифестација ће почети у суботу, 17. јула од 11 часова предавањем на тему “Отворене игре и њихова употреба”. Потом ће се обрађивати и теме “Полуотворене игре и начин примењивања” и “Затворене игре и њихова правилна примена”, а од 18,45 часова уважени гост ће разговарати са младима и гледати њихове партије уз обострани коментар и анализу.

У недељу, 18. јула од 10 часова ће бити обрађени тактички и стратешки мотиви и значај комбинације, затим ће од 11 часова почети симултанка са младим шахистима и јавним личностима, а потом ће уследити прича са младиима и гледање њихове симултане партије, уз обострани коментар и анализу.

Организатори позивају све љубитељи шаха да присуствују предавањима и да обогате своје шаховско знање.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *