ЗА УПИС У ШКОЛУ РОДИТЕЉИ ВИШЕ НЕ ПРИКУПЉАЈУ ДОКУМЕНТАЦИЈУ

APATIN DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA VESTI
Према подацима Републичког завода за статистику, у школу од 1. септембра креће 66.864 првачића, а њихов упис почиње од 1. априла.

Помоћник министра просвете Милан Пашић каже за Танјуг да је последњих неколико година процедура уписа деце у школу олакшана, да родитељи више не морају да шетају од шалтера до шалтера и прикупљају документацију , већ да се све сада обавља електронски.

„Школа аутоматски преузима целокупну документацију – извод из матичне књиге рођених, потврда о пребивалишту, уверење о припремном предшколском програму, лекарски преглед”, каже Пашић.

Истиче да родитељи који на лекарски преглед воде децу у приватне ординације треба да узму потврду о прегледу и да је доставе школи.

Појашњава да ће последње недеље марта преко портала еУправа родитељи моћи да закажу термин који им одговара за одлазак у школу када ће моћи да заврше све – дете обави разговор са психологом или педагогом, који процењују спремност детета за полазак у школу, а родитељи обаве упис.

За родитеље који желе да дете упишу у школу којој територијално не припадају у обавези су да до 1. фебруара поднесу захтев жељеној школи, а школа је у обавези да до 30. априла одговори на захтев родитеља.

У први разред полазе деца рођена од 1. марта 2014. године до 28. фебруара 2015. године.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *