ЗА УПИС У АПАТИНСКЕ СРЕДЊЕ ШКОЛЕ 180 МЕСТА

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Општина Апатин од ове године по први пут почиње са доделом стипендија ученицима који упишу неку од средњих школа са територије општине Апатин. Програм стипендирања ученика резултат је спровођења акционог плана којим је планиран развој и оснаживање средњошколског центра у Апатину. Помоћница председнице општине задужене за образовање и омладинску политику Милка Никшић, гостујући у програму радио Дунава изјавила је да је у средњим школама у Апатину отворено 180 места, те да је локална самоуправа спремила сет мера којима ће стимулисати свршене основце.

Ученике који остваре просек 4,60 па навише општина Апатин ће стипендирати са 5.000 динара месечно, док ће 3.000 динара месечно добијати ученици слабијег материјалног стања, а који су остварили просек преко 3,00. Општина ће у оквиру сета мера за двадесет ученика ван територије општине Апатин обезбедити бесплатан смештај и исхрану у Дому ученика који се налази у оквиру Техничке школе, а обезбеђена су и средства за бесплатан превоз оних ученика из других места који желе да похађају неку од средњих школа у Апатину, изјавила је Никшић.

Он је позвала родитеље и ученике да посете апатинску гимназију и Техничку школу са домом ученика и распитају се о позитивним странама школовања у Апатину пре него што се одлуче за неке друге школе и подсетила да су у овој години отворена и нека нова атрактивна занимања и смерови.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *