ЗА СЕДАМ ДАНА САНКЦИОНИСАНО ВИШЕ ОД 8.000 КАМИОНЏИЈА И ПРЕКО 700 ВОЗАЧА АУТОБУСА

HRONIKA SRBIJA VESTI

Током акције појачане контроле теретних возила и аутобуса која је спроведена од 19. до 25. фебруара ове године у 30 европских земаља чланица РОУДПОЛ мреже саобраћајних полиција Европе, саобраћајна полиција у Србији је санкционисала 8.003 прекршаја возача теретних возила и 719 прекршаја возача аутобуса.

Када је реч о контроли теретних возила, укупно 2.121 возач је санкционисан због прекорачења времена управљања и других прекршаја везаних за тахографе. Из МУП-а скрећу пажњу и да су 23 возача теретних возила искључена из саобраћаја због управљања возилом под дејством алкохола, а тројица због управљања возилом под дејством психоактивних супстанци.

Прекорачење времена управљања и неправилности везане за тахографе били су најчешћи прекршаји и возача аутобуса, којих је током акције санкционисано 317.

У саопштењу МУП-а стоји да ће припадници саобраћајне полиције и у наредном периоду наставити са мерама појачане контрола теретних возила и аутобуса, како би се очувало што повољније стање безбедности саобраћаја.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *