ЗА НАЈМЛАЂЕ СПОРТИСТЕ ОДРЖАНА РАДИОНИЦА О СПОРТУ И САМОПОУЗДАЊУ

APATIN OSTALI SPORTOVI SOMBOR SPORT VESTI

У оквиру спортке недеље вечерас је у апатинском Дому културе за најмлађе спортисте из наше општине организована радионица и предавање на којем су говорили Драгољуб Вељовић и наш прослављени одбојкаш Андрија Герић.

Предавање је везано за сам спорт и психологију спорта. Драгољуб Вељовић је говорио на тему „Физичко вежбање као здрава навика“, док је Андрија Герић говорио о самопоуздању.

– Идеја предавања је да младим спортистима приближимо психологију и физичку активност уопште и да их подржимо да наставе да се баве спортом. Примећено је да деца после основне школе напуштају спорт. Тема нашег предавања је „Моје самопоуздање“ где је колега Вељовић причао о физичкој култури уопште и њеним добробитима како би ангажовали децу да подстакну своје другаре да све баве спортом, док сам ја са њима разговарао о самопоуздању и како да га пребаце и у остале сфере живота, образовање, школовање, и како да искористе неке технике из спортске психологије и у спорту и у школи. Поента спорта није само бити врхунски спортиста него се бавити спортом, уживати, дружити се, научити неке праве вредности. Једна од позитивних ствари спорта је што нас у сигурном окружењу учи вредностима које после носимо кроз живот, било да смо врхунски спортисти или смо имали спортске сусрете и искуства као дете. Сигурно да је прва ствар поштовање других зато што у спорту поштујете противника јер сте свесни колико он тренира и ради исто као и ви, иако сте га победили или сте од њега изгубили. Спорт нуди деци сијасет учења кроз игру којих ће постати свесна тек када буду старија. Поента спорта је да добијемо грађане у будућности који ће бити руковођени правим вредностима, а не неким пролазним, рекао је Андрија Герић.

Општина Апатин је подржала пројекат спортке недеље за наше најмлађе суграђане који се баве спортом.

– Вечерашње предавање Андрије Герића нашег прослављеног одбојкаша и Драгољуба Вељовића стручњака у области кинезиологије је део обележавања спортске недеље за наше најмлађе спoртисте. Скупили смо се у сали Дома културе да послушамо шта стручњаци имају да кажу младим спортистима, као и да послушају њихова питања у вези спорта и предложе начине како да превазиђу препреке са којима се суочавају. Општина ће увек да стоји иза оваквих пројеката и да подржава развоја спорта и омладине у нашој општини, рекао је Радован Ђукић, заменик председнице општине Апатин.

Предавачи:

Мсц Драгољуб Вељовић је докторанд на Факултету спорта и физичког васпитања Универзитета у Новом Саду, мастер спортских наука, менаџер за развој производа и услуга, ментор, предавач и специјалиста кондиционе припреме. Ангажован је у области дијагностиковања, контроле и праћења стања тренираности, како врхунских спортиста, тако и рекреативаца. Учесник је бројних домаћих и међународних пројеката из области вежбања и здравља, као и програма стручног усавршавања у спорту и фитнесу. Доказан је у раду са особама различитог пола, узраста и нивоа тренираности, са преко десет година искуства, а своју праксу спроводи у Елевате фитнес центру из Новог Сада. У научном и стручном смислу интересовања су му усмерена ка процени физичке форме и програмирању физичке активности ради очувања и унапређења здравственог статуса. У оквиру Савеза за рекреацију и фитнес Војводине учествује на курсевима стручног усавршавања за персоналне тренере.

Андрија Герић има 20 година искуства у врхунском одбојкашком спорту, много успона и падова, финалних утакмица, повреда и победа. Био је члан Репрезентације Србије 15 година. Играо је и живео у Италији, Србији, Турској и Грчкој. После каријере се академски едуковао и стекао звање дипломираног психолога и у исто време завршио НЛП методологију за Менталног тренера. У раду користи знања из психологије и практичне психологије и труди се да клијент може да примени све оно што раде одмах на првом тренингу и првом мечу или трци. До сада је радио са клијенатима из разних спортова попут: фудбала, кошарке, одбојке, тениса, ватерпола, атлетике, шаха, бициклизма, једрења, јиу-јице, ММА, К1, триатлона, пливања, стоног тениса, голфа и мачевања. Његова мисија је помоћи спортистима да се остваре, побољшаљу свој резултат и достигну све оно о чему сањају.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.