ZA LIČKU OLIMPIJADU PRIJAVLJENO 16 TIMOVA

VESTI

U Plavoj sali SO Apatin, u prisustvu predstavnika Zavičajnog udruženja Ličana ,,Nikola Tesla” iz Apatina, predstavnika sudija, ekipa učesnica i medija, održano je žrebanje za predstojeću 9. Ličku olimpijadu.

Podsećanja radi, ova tradicionalna manifestacija održava se u subotu, 30. juna, na terenima Banje Junaković. Prijavljivanje ekipa će se vršiti u periodu od 8 do 10 sati, dok će nadmetanje delija u starim ličkim disciplinama početi u 10 sati.

Od Dragana Opale, ispred ZUL ,,Nikola Tesla”, kao organizatora, saznali smo da je ove godine prijavljeno 16 izuzetno dobrih ekipa. Ekipa ,,Srpski soko” iz Nevesinja ove se godine ponovo vraća na takmičenje, a vitezovi iz Bosanskog Petrovca i Banja Luke, kao veliki rivali, unapred najavljuju žestoku borbu. Do sad nepobeđeni Džimi Komerc iz Prigrevice pokušaće odbraniti titulu, a ove godine se prijavila i nova ekipa iz Trebinja, za koju kažu da je odlična. Lički sokolovi iz Apatina na prethodnim Olimpijadama su se borili kao lavovi i, kako kažu, spremniji su nego ikad. Evo koje će se sve ekipe nadmetati na 9. Ličkoj olimpijadi:

 1. Društvo srpskih domaćina, Beograd
 2. Zavičajni klub Ličana ,,Srb”, Beograd
 3. Ćiro lička kaldrma-Drvar, Beograd
 4. Džimi Komerc 1, Prigrevica
 5. Srpski soko, Nevesinje
 6. Lički majkani, Kolut
 7. Prkoški vitezovi, Bosanski Petrovac
 8. Krajiški vitezovi, Banja Luka
 9. Lički sokolovi, Apatin
 10. Udruženje Gospićana ,,Nikola Tesla”, Beograd
 11. Gorski vuci, Ub
 12. SZR Metal, Subotica
 13. Balboa Strong tim, Bački Gračac
 14. Džimi Komerc 2, Prigrevica
 15. ,,Trebinje”, Trebinje
 16. Stefan i div, Užice

Na žrebanju u Plavoj sali najpre su se izvlačile ekipe za pojedinačne discipline, a potom i parovi za vučenje kuke, pretezanje ruke, nadvlačenje konopa… Četiri prvoplasirane ekipe iz prethodne godine, po pravilu se ne mogu sastati do četvrtfinala. Žrebanje je proteklo korektno, bez primedbi, u duhu sportskog fer pleja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.