ВУК КОВЈЕНИЋ ЂАК ГЕНЕРАЦИЈЕ У ПРИГРЕВИЦИ, САРА БУТКОВИЋ НАЈБОЉА У СОНТИ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Вук Ковјенић је проглашен за ђака генерације у Основној школи “Младост” из Пригревице за школску 2021/2022. годину. Поред одличног успеха током школовања, за звање најбољег у генерацији су га препоручила и учешћа на бројним такмичењима. Вук важи и за изузетног спортисту, а успехе је бележио у атлетици и рукомету. Рукомет тренира три године, а са екипом своје школе је освојио прво место на Спортској олимпијади школске омладине Војводине. Овај млади Пригревчан је као члан Драмске секције у Апатину освојио награду за најбољег глумца на општинској смотри одржаној 2018. године, а план му је да школовање настави у апатинској Гимназији.

Када је у питању ОШ „Иван Горан Ковачић“ из Сонте, ученица генерације је Сара Бутковић.

Ова свестрана и талентована девојчица је упоредо са основном, завршила и нижу мизичку школу, одсек клавир, где је освајала бројна признања. Поред тога, Сара се шест година бави глумом у Драмској групи Центра за културу и образовање Сонта, а успехе бележи и у рукомету и плесу. Са “Сонћанским мажореткињама” је освајила велики број медаља, како за соло извођења, тако и за групне наступе.

Током свог школовања Сара је освајала награде на бројним такмичењима, а носилац је Вукове дипломе и специјалних диплома из српског језика и математике.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *