ЗАШТИТНИ ВИЗИРИ КОМУНАЛНОМ ПРЕДУЗЕЋУ И СОМБОРСКОЈ БОЛНИЦИ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Општински штаб за ванредне ситуације је обезбедио 150 заштитних визира од којих је 120 донирано Општој болници “Др Радивој Симоновић” Сомбор, а 30 је добило Јавно комунално предузеће “Наш дом” из Апатина. Председник општине Апатин, Милан Шкрбић је рекао да ово можда није нека велика количина, али је донација значајна зато што визира нема на тржишту.

-Визири су потребни свима онима који су у директном контакту са потенцијлно зараженим људима и онима који су често на местима где је могућност заразе од вируса КОВИД-19 велика. Апатински Дом здравља за сада има довољан број, па је одлучено да већину визира донирамо сомборској болници, а 30 комада да предамо нашем комуналном предузећу, како би људи који сваког дана на терену и дезинфикују улазе, зграде, путеве и друго били боље заштићени, рекао је Шкрбић.

Директор ЈКП “Наш дом” Небојша Смиљанић се захвалио општини Апатин на овој донацији, као и на континуираном достављању маски, руковица и друге заштитне опреме коју радници користе.

-Мислим да је ово права ствар у право време, како би пружили радницима и додатну заштиту. Људи на терену су највише изложени јер се свакодневно крећу по готово читавој општини Апатин и самим тим су изузетно изложени ризику да буду заражени овим вирусом, нагласио је Смиљанић.

Донацију коју је испред оштине Апатин предао председник Милан Шкрбић, у име Опште болнице “Др Радивој Симоновић” Сомбор је примио в. д. директора др Драган Растовић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *