ВИТ ЈЕДЛИЧKА- ЛИБЕРЛАНД ИМА МИРОЉУБИВЕ ЦИЉЕВЕ, ХРВАТСKА НАС ОМЕТА У ОБАВЉАЊУ РЕДОВНИХ ДРЖАВНИХ АKТИВНОСТИ

SOMBOR SRBIJA VESTI

Поводом информације у појединим медијима где се предузеће Либерланд д.о.о и истоимена самопроглашена држава доводе у везу са страним обавештајним службама а њихово деловање на територији Србије и региона су оцењени као претња за безбедност, Вит Једличка, председник самопроглашене државе “Либерланд” је јавности упутио деманти.

-Желимо да се обратимо јавности и да демантујемо одборника Перицу Попића који је на последњем заседању СО Апатин изнео низ неоснованих тврдњи, спомињући Државу Либерланд и нашу српску компанију, доводећи и нас и јавност у незахвалан положај да оповргавамо те инсинуације. Зато смо најпре у директном контакту са одборником Попићем решили сваку сумњу и сложили се да ми заправо немамо никакав неспоразум, о чему сведочи и фотографија у прилогу.
Било је несувисло и неприлично спомињати Државу Либерланд у истом контексту са мигрантима и обавештајним службама страних држава. Држава Либерланд као најближи сусед Републике Србије и Републике Хрватске жели добре односе са свима, поготово са Државом Србијом и општином Апатин, тако да у погледу мигрантске кризе похваљујемо ваш досадашњи однос према овом изазову с којим се сусреће цела Европа.
Нема никакве безбедоносне претње на Дунаву и специјалном резервату природе “Горње Подунавље”, шта више Држава Либерланд доприноси безбедности региона самим тим што развијамо дипломатске односе преко наших конзулата у више од 100 држава света.
Kад је реч о службама безбедности, будите уверени да Држава Либерланд има снаге да се носи са свим безбедносним питањима и да сачува своју независност, и има искључиво мирољубиве циљеве.
Наша српска компанија ЛИБЕРЛАНД ГРОУП ДОО је са Општинским руководством Апатина и председником Шкрбићем имала изванредне службене, али и пријатељске односе, а сигурни смо да ће тако бити и са новим руководством Апатина. У том смислу ми већ годинама доводимо пословне људе и туристе са свих страна света, привлачимо пажњу светске јавности и концентришемо је на територији Апатина и Сомбора. Бренд Либерланда као појма за слободу, мир, нове технологије и просперитет, који је директно и нераскидиво повезан са Апатином и Сомбором, може само да буде свима на корист.
Једина безбедносна претња која данас постоји је отежана комуникација са Републиком Хрватском која чува државне границе Либерланда и повремено нас омета у обављању редовних државних активности. И тај изазов ће бити решен изградњом неопходне инфраструктуре која ће спајати Државу Либерланд копненим путем са Републиком Србијом и Ррепубликом Хрватском, када ће бити могуће и успостављање службених граничних прелаза.
До тада, обавештавамо јавност и апатинску Скупштину да смо спремни за још брже и боље пословне односе кроз директне инвестиције у заједничке пројекте, стоји у саопштењу које је потписао Вит Једличка.

1 thought on “ВИТ ЈЕДЛИЧKА- ЛИБЕРЛАНД ИМА МИРОЉУБИВЕ ЦИЉЕВЕ, ХРВАТСKА НАС ОМЕТА У ОБАВЉАЊУ РЕДОВНИХ ДРЖАВНИХ АKТИВНОСТИ

  1. O kakvom ceskom cirkusu ovaj prica,vitomir,sto konzulata,a niko da prizna njega,i njegov cirkus,i ostalih sto clanova cirkusa,daj covece ostavi se lakrdije,cirkusa,vidis da korona virus vlada svetom,nije narodu do cirkusa,cak i zivotinje stradaju od virusa,.infrakstura liberlanda,odi pa zidaj ispod praskog mosta,drzavu,cirkuxantu,,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *