ВИСОКО ПРИЗАЊЕ ГРАДУ СОМБОРУ

APATIN EKONOMIJA SOMBOR VESTI ZAPADNOBAČKI OKRUG

 Град Сомбор добитник је златне награде и признања најбољим локалним заједницама за креирање доброг амбијента за развој предузетништва у средњој и југоисточној Европи.Награду и признање GlobalLocal додељују Међународни економски форум „Перспективе“ са седиштем у Дубровнику и независни Међународни комитет за доделу награда кога чине 18 експерата из девет земаља из различитих области.

Заменик градоначелнице Сомбора Антонио Ратковић је испред града  примио награду GlobalLocal за 2019. годину на  свечаности  у Скопљу, у оквиру званичног програма Светског конгреса предузетника , под  покровитељством Владе Северне Македоније. Иначе, за ове награде предложено је 112 кандидата из седам земаља (Србија, Аустрија, БиХ, Црна Гора, Хрватска, Северна Македонија и Словенија).

 Признање најбољим локалним заједницама за креирање доброг амбијента за развој предузетништва додељује се посебно успешним локалним заједницама (општинама и градовима) које су у изазовима новог динамичког и захтевнијег времена, оригиналним решењима и креативним мерама значајно унапредиле амбијент за бржи и одрживи развој предузетништва – као темељ развоја локалне заједнице и њених грађана,наводи се у образложењу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.