ВИШЕ ОД 20 АПАТИНСКИХ ГИМНАЗИЈАЛАЦА УЧЕСТВУЈЕ НА РЕПУБЛИЧКИМ ТАКМИЧЕЊИМА ЗНАЊА

APATIN DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA VESTI

Више од 20 ученика Гимназије и стручне школе “Никола Тесла” из Апатина захваљујући сјајним резултатима које су постигли на недавно одржаним окружним такмичењима наредног викенда учествују на републичким такмичењима али и спортској олимпијади која ће се одржати 19. маја у Зрењанину.

Тим поводом данас је организована конференција за медије на којој су представљени најбољи ученици ове школе. Један од њих је Лука Смиљанић који је на недавно одржаном окружном такмичењу из српског језика у Сомбору освојио прво место. Лука је овим резултатом стекао право да учествује у државном такмичењу.

-Предстојећи викенд учествујем на два републичка такмичења, из спрског и латинског језика. Волим језике и у слободно време их учим. Поред немачког и енглеског, учим и шпански, волим и граматику, планирам да упишем лингвистику на факултету. Када је реч о латинском сматрам да имам добре шансе на предстојећем такмичењу, поручио је Смиљанић. Његова вршњакиња Тамара Бјелотомић, ученица четвртог разреда апатинске гимназије каже да је спортска олимпијада врхунац школског такмичењана којој ће ученици ове школе наступити у категоријама мушке и женске кошарке као и женске одбојке.

Такмичење почиње 19. маја, а припреме за ово такмичење обављају се на часовима физичког васпитања са професорком Драганом Узелац.

Никола Поповић ученик треће године такмичиће се за најбољег познаоца историје у држави. -Остварио сам запажен резултат на окружном такмичењу из рецитовања, биологије и историје. С обзиром на уложени труд, рад али и резултате из историје, успео сам да се пласирам на републичко такмичење које ће се одржати предстојећег викенда, поручује Поповић.

Петар Арнаутовић матурант Гимназије и стручне школе “Никола Тесла” се квалификовао на републичко такмичење из немачког језика. -Планирам да студирам германистику, није тешко, јер ако нешто волиш и томе си посвећен успех је загарантован. Само рад труд и жеља, то ми даје наду у успех на предстојећем такмичењу, каже Петар за радио Дунав.

Ученица другог разреда Невена Медић освојила је прво место на окружном такмичењу из биологије и пласман на републичко такмичење. –Интересовање за биологију сам стекла на часовима и раду са професорима, сматрам да је за успех најбитнија амбиција коју за сада имам. Невена није сигурна да ли је поред успеха са биологијом спремна да управо то и студира.

Још једна представница ове апатинске средње школе, Уна Добријевић ученица трећег разреда, остварила је пласман на републичко такмичење из Физике. -За такмичење се припремам учењем теорије и вежбама са професорима. Уна каже да је на предстојећем такмичењу очекује тешка конкуренција, јер је реч о ученицима техничких школа којима је у настави физика много више заступљена од програма који имају гимназијалци. Новинарима је представљена и група ученика смерова стручне школе која је освојила запажене резултате на недавно одржаном републичком такмичењу у Kраљеву. Најуспешнији међу њим је био Стефан Мандић који је освојио треће место из рачунарске графике.

Много успеха и среће на предстојећим републичким такмичењима ученицима је пожелео директор ове образовне установе Милан Дражић.

-Поносни смо на наше ученике и професоре који су победама на окружним такмичењима и квалификацијама на републички ниво показали веома висок ниво знања и умећа. Без обзира на све проблеме и ограничења, вредно се радило, а резултати нису изостали, поручио је Дражић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *