VIŠE DESETINA APATINACA STAVILO SE NA RASPOLAGANJE CENTRU ZA VANREDNE SITUACIJE

APATIN HRONIKA VESTI VOJVODINA

Nakon poziva za ljudstvom i materijalom koji je upućen iz okružnog štaba za vanredne situacije iz Sombora, veliki broj Apatinaca se stavio na raspolaganje ovom centru.Gde će biti raspoređeni i kada će biti pozvani niko nemože da zna.

Iz centra za obaveštavanje kažu da je put Šapca večeras krenuo tim od  16 apatinskih ronilaca kako bi pomogli u spasavanju ljudi i imovine na tom ugroženom području.

Sa sobom su poneli dva čamca i kompletnu opremu za spasavanje. Prema informaciji koju smo dobili iz kabineta predsednika Opštine Apatin ronioci će biti raspoređeni tamo gde je situacija najteža i gde im odredi Štab za vanredne situacije, a Opština Apatin će uplatiti 1.500.000 dinara pomoći ugroženima, odnosno gde Štab bude odredio.

Apatinci koji su se večeras dobrovoljno prijavili za učestvovanje u akcijama zaštite i spasavanja pozivom  na  telefon (772-717) situacionog centra u Apatinu treba da tokom noći ostave uključen telefon kako bi centar mogao stupiti u kontak sa njima ukoliko za tim bude potrebe.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *