VETERINARSKA AMBULANTA APA-VET DOBILA NAJSAVREMENIJI ULTRAZVUČNI APARAT

APATIN DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

Najsavremeniji mobilni ultrazvučni aparat stigao je u veterinarsku ambulantu Apa-Vet u Apatinu i biće u upotrebi od prvog oktobra.

Novi ultrazvučni aparat omogućiće bržu i precizniju dijagnostiku graviditeta, promena na organima trbušne i grudne šupljine, srčanih oboljenja, promena na zglobovima  itd.

– Ovaj ultrazvučni aparat služi za ultrazvučnu dijagnostiku kod malih i velikih životinja i to je prvi aparat ove vrste koji ima opština Apatin. Trenutno je jedan od najsavremenijih koji je dostupan na tržištu- rekao je dr. veterine, Goran Milošević.

On je dodao da je aparat kupljen sredstvima pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova.
– Uspeli smo da deo sredstava, u iznosu od pola miliona dinara obezbedimo putem projekata kod pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova – rekao je Milošević i dodao da je ostatak finansirala ambulanta.

– Aparat je mobilan, ima svoju bateriju, u slučaju da vlasnik nije u mogućnosti da svog ljubimca ili domaću životinju dovede u ambulantu, tada nailazimo na njegovu punu primenu. Njegova baterija mu omogućuje autonomiju punih 6 sati-rekao je Milošević.

Novi ultrazvuk će najviše značiti odgajivačima pasa i mačaka koji su do sada radi utvrđivanja graviditeta morali odlaziti u Suboticu ili Sombor na ovakve preglede.
-Ultrazvuk omogućava bržu i precizniju dijagnostiku a građani Apatina konačno imaju tu pogodnost da koriste ovakve usluge od danas i u svom gradu – napomenuo je Milošević.

Veterinarska ambulanta Apa-Vet postoji u Apatinu od 2001 godine, nalazi se u ulici Petefi Šandora broj 43.Tim čine dva doktora veterinarske medicine, dr. Goran Milošević i dr.Rašo Mudrinić.

Apavet, Ultrazvuk, Apatin, 2015, Goran Milosevic Apavet, Ultrazvuk, Apatin, 2015, Goran Milosevic Apavet, Ultrazvuk, Apatin, 2015, Goran Milosevic Goran Milosevic, APA-Vet , Apatin 2015