VETERANI KK DUNAVA GOSTOVALI U OSIJEKU

APATIN KOŠARKA SPORT VESTI

Veterani košarkaškog kluba “Dunav” na poziv sportista iz Hrvatske učestvovali su na memorijalnom turniru za veterane “Stanislav Raojević-Lule” održanom proteklog vikenda u Osijeku. U sportskoj hali JUG okupilo se šest ekipa, pet iz Hrvatske, Zagreba, Splita, Vinkovaca, Rovinja i Osijeka, i jedna is Srbije, KK “Dunav” iz Apatina.

– Ovo nam je prvo učešće na ovom turniru ali smo i ranije imali susrete sa košarkašima iz Osijeka i Borova. Došli smo pružene ruke i otvorena srca a tako su nas i domaćini primili sa dobrodošlicom. Sve utakmice su se odvijale u prijateljskoj i sportskoj atmosferi, bez incidenata. Istakli smo u razgovorima da nam je cilj da uspostavimo sportsku saradnju s susedima i da je prenesemo na mlađe narašataje košarkaša iz KK “Dunav” – rekao je Đorđe Đukić.

Košarkaše “Dunava” predvodio je proslavljeni reprezentativac Predrag Šuput, koji je zajedno sa Simom Ajdukovićem, organizovao ovaj susret.

– Dobili smo poziv od košarkaša iz Splita da im dođemo u goste takođe na turnir veterana u maju. Rado smo prihvatili poziv i nastojaćemo da širimo našu regionalnu sportsku saradnju i sa drugim susednim državama – istakao je Ajduković.