ВЕСИЋ: РАДИЋЕ СЕ ПОТПУНО НОВА ПРУГА ВРБАС-СОМБОР, ДО ПОЛОВИНЕ ГОДИНЕ УГОВОР О ИЗГРАДЊИ БРЗЕ САОБРАЋАЈНИЦЕ СОМБОР-КИКИНДА

DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић изјавио је да ће се радити комплетна реконструкција, практично потпуно нова пруга Врбас – Сомбор, којом ће возови убудуће саобраћати 120 километара на сат и додао да је вредност тог пројекта 80 милиона евра, саопштило је данас Министарство грађевине.

“Пруга Врбас – Сомбор је у веома лошем стању и на њој нема путничког саобраћаја. Одлучили смо и врло брзо ћемо расписати тендер за пројектовање, радићемо потпуно нову пругу, горњи и доњи строј, као и електрификацију”, рекао је министар Весић након разговора са руководством општине Врбас.

Он је истакао да је то “веома важно због индустријских објеката између Куле и Сомбора, али и због грађана који ће моћи да користе још комфорније и боље железницу”.

У складу са најавама председника Србије, до средине године требало би да буде потписан уговор о изградњи брзе саобраћајнице Сомбор – Кула – Врбас – Србобран – Бечеј – Нови Бечеј – Кикинда, у дужини од 185 километара.

“Она ће бити грађена у четири етапе, односно истовремено ће кренути са Бачког брега, са Накова и од аутопута према Србобрану и Врбасу, односно Кули. Надам се, ако будемо добро организовани, и заједнички урадимо све у вези са експропријацијом и оним што нас чека на самој траси, да можемо на пролеће следеће године да отворимо радове на територији Врбаса и да радимо према Кули”, рекао је министар.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *