VERONIKA IHAS I OLIVER FERENC POBEDNICI 10. APATIN OPENA U PIKADU

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Apatin je prethodnog vikenda bio domaćin za preko stotinu takmičara iz deset zemalja u pikadu. Konkurencija je bila velika, a pored domaćih takmičara na turniru su se našli i svetski broj jedan u elektronskom pikadu Boris Krčmar iz Hrvatske, kao i kompletna reprezentacija Hrvatske, potom bugarski šampion Krasimir Ivanov, makedonska zvezda Sašo Maksimovski kao i grk Tasos Argi.

Turnir Apatin Open boduje se u svetskoj pikado federaciji tako da se pobednik turnira automatski kvalifikuje za finalni turnir WINMAU MASTER serije u Londonu. Predsednik Skupštine Opštine Apatin dr Dragan Rastović obišao je takmičare, poželeo im dobrodošlicu, mnogo uspeha na turniru i prijatan boravak u našoj opštini sa nadom da će sledeće godine doći u još većem broju.

Pobednik u ženskoj konkurenciji bila je Veronika Ihas iz Mađarske, drugo mesto zauzela je Iva Ivanova iz Bugarske, a treće mesto su osvojile Đurđina Miščević iz Apatina i Marija Vukadinović iz Kraljeva.

U muškoj konkurenciji pobedu je odneo Apatinac Oliver Ferenc, na drugom mestu se našao svetski prvak Boris Krčmar iz Hrvatske, dok je treće mesto osvojio Jožef Rucska iz Mađarske. Stanislav Radosavljević iz Sombora je takođe bio treći, a on je ujedno i najveće iznenađenje na ovogodišnjem 10. Apatin Open turniru.

Dodela pehara u muskoj konkurenciji