VELIMIR BOJOVIĆ POBEDNIK 38. SOMBORSKOG POLUMARATONA

OSTALI SPORTOVI SOMBOR SPORT VESTI

Na 38. “Somborskm polumaratonu“, najstarijoj uličnoj trci u Srbiji, učestvovalo je preko 700 trkača iz gotovo cele Srbije, koji su trčali u jednoj od tri trke.Pobednik polumaratona je Velimir Bojović, AK “Niški maraton”, on je 21 kilometar pretrčao za jedan čas 13 minuta i 40 sekundi. , drugo mesto zauzeo je Miloš Milovanović, AK “Dinamo” Pančevo, a treći je Đuro Borbelj, AK “Apatin”.

Kod dama je trijumfovala Nataša Ćulafić, AK “Partizan” Beograd, drugo mesto je pripalo Mariani Čegar Lukić, AK ”Apatin”, a treće Aleksandri Burkanović, AK “Fruška Gora” Novi Sad.

Pobednici “Dukat sport trke” na sedam kilometara su Miki Bruner, AK “Hajduk maraton tim” Kula i Katarina Pohold iz Novog Sada. “Bonati štafetna trka” okupila je tridesetak tročlanih ekipa, koje su po prvi put u okviru ove manifestacije trčali štafetnu trku, a pobedili su timovi iz Beograda.

Organizator ove sportske manifestacije je Atletsko-rekreativni klub „Somaraton“ i Sportski savez grada Sombora, a cilj je da “Somborski polumaraton” bude najlepši sportski i turistički biser Sombora.

Sombor MASOVNOST  Starte trke