ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА ЗИМСКИ ТУРНИР У МАЛОМ ФУДБАЛУ – ПОБЕДНИЧКОЈ ЕКИПИ 200.000 ДИНАРА

APATIN FUDBAL SPORT VESTI

Спортски савез општине Апатин након једне године паузе због пандемије вируса Ковид-19 оганизује Новогодишњи турнир у малом фудбалу. На овогодишњем турниру фудбалери ће се такмичити у пет узрасних категорија и то: сениори, ветерани, кадети (2005/2006), пионири (2007/2008) и млађи пионири (2009/2010).

-Прошле године нисмо организовали турнир због лоше епидемиолошке ситуације, али сада се интензивно припремамо за оно што нас очекује. По реакцији фудбалера али и публике, закључили смо да је људима фалило квалитетног фудбала током прошле зиме и зато смо одлучили да ове године организујемо турнир, рекао је Радомир Радујко, генерални сектретар Спортског савеза општине Апатин.

Он је рекао да се екипе могу пријавити до 24. децембра и нагласио да су за победнике обезбеђене вредне награде.

-Турнир ће почети 27. децембар 2021. године, а утакмице ће се играти у хали Основне школе „Жарко Зрењанин“ Апатин. Екипе се могу пријавити до 24. децембра најкасније до 15 часова, а два сата касније у просторијама Спортског савеза општине Апатин, улица Светог Саве број 4 ће бити обављен жреб. Победник сениорског турнира ће добити 200.000 динара, другопласирана екипа 80.000 динара а трећепласирана 40.000 динара. Наградни фонд за ветеране је 60% од уплаћених котизација, док ће победници млађих категорија добити пехаре, медаље, дипломе, лопте и друго, објаснио је Радујко.

Котизација за ветеране је 6.000 динара, а за сениоре 10.000 динара, док млађе категорије могу бесплатно да учествују на турниру. Котизације могу да се уплате у просторијама Спортског савеза општине Апатин, односно преко жирорачуна на број 200-3006390101983-48. Пријаве екипа и додатне информације могу се добити путем телефона на бројеве: 064/96-17-202 и 063/392-719.

Према Радујковим речима, у сениорској конкуренцији се очекује учешће десетак екипа.

-Из искуства од претходних година очекујемо да ће бити десет до дванаест сениорских екипа из Апатина и Западнобачког округа. До сада се показало да на турниру у нашем граду учествују веома квалитетне екипе, које чине активни фудбалери и сви који дођу у халу, могу да виде изузетно добар фудбал. Надамо се да ћемо у млађим категоријама имати довољно екипа за сваку од категорија, али ако буде другачије, све ћемо их ставити да играју заједно а бодовање ће бити по категоријама. И међу ветеранима влада све веће интересовање за овај турнир, тако да ми очекујемо да ћемо ове године имати укупно тридесетак екипа које ће се такмичити, закључио је Радујко.

Завршно вече турнира ће бити 12. јануара, када ће бити одиграна сва финала и утакмице за треће место а биће организован и пригодан културноуметнички програм.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *