VELIKA ŠTETA U SOMBORU

APATIN DRUŠTVO SRBIJA VESTI

SOMBOR- Jak olujni vetar prekjuče, oko 17 časova ,protutnjao je perifernim delovima Sombora i salašima Lenije.Vetar je nosio crepove sa desetak kuća i nekoliko pomoćnih objekata u ulicama Livadskoj, Ade Endrea i Filipa Kljajića, gde je porušio ogradu, a na Lenija salašima bez trećine krova ostao je ekonomski objekat porodice Bikar, na drugom salašu vetar je iščupao jelku i bacio je na krov kuće. Na svu sreću niko nije povređen.
Osim toga,vetar je porušio i 16 stabala u drvoredu između Sombora i Čonoplje,koje je Vatrogasna služba brzo uklonila.
Na licu mesta, da se uvere u razmere štete, juče su bili i gradonačelnik Sombora Saša Todorović i Vladislav Živanović, njegov zamenik.
– Šteta je pričinjena na nekoliko objekata, kako stambenih – tako i ekonomskih, ali na svu sreću nije velikih razmera. Komisija za procenu štete je na terenu i kada se izvrši procena znaćemo kojih je razmera – kazao je gradonačelnik Todorović i dodao da je pravovremeno dejstvo protivrgradnim raketama doprinelo da se razbiju gradonosni oblaci i tako spreči veća šteta, a posebno šteta na poljoprivrednim kulturama.
Komisija za procenu štete od olujnog nevremena, organizovana je u tri ekipe, od jutra je na terenu i evidentira štetu na građevinskim objektima i zelenim površinama.
-Ma, ljudi moji, desetak, dvadesetak crepova ili malo maltera sa fasade nije strašno. Sve se to lako popravi i nije to ništa u odnosu na nepogode koje su nedavno zadesile Obrenovac – komentarisali su u kući Beljanskog u Lenijama, sa čijih objekata je olujni vetar takođe nosio crepove.

Sombor Kuca u Ul Filipa Kljajica Sombor Pokrivanje krova u ul Adi Endre

ISPALjENO 13 PROTIVGRADNIH RAKETA

-NA području Sombora ,sa tri protivgradne stanice,prekjuče je ispaljeno 13 protivgradnih raketa- rekao je za „Novosti“ Dragan Jovanović, rukovodilac Radarskog centra u Bajši.On je dodao da je vetar imao brzinu 17,2 metra u sekundi,te da je olujno nevreme i pojava lokalne pijavice bila kratkog intenziteta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.