ПОЧЕЛА ПОДЕЛА ПАКЕТА НАЈУГРОЖЕНИЈИМ ПЕНЗИОНЕРИМА У ОПШТИНИ АПАТИН

APATIN DRUŠTVO VESTI

Општина Апатин је данас почела поделу пакета за најугроженије пензионере са територије наше општине. Пакете ће данас добити пензионери са примањима нижим од 30.000 динара у Апатину, а потом ће они бити достављени и најугроженијим пензионерима у селима апатинске општине. Према речима Дубравке Кораћ, заменице председника општине Апатин, подела прехрамбених пакета би требала да буде окончана у наредних седам дана. Она је нагласила да ће поред пакета у којима се налази уље, шећер, брашно и друге намирнице, наши најстарији суграђани са најнижим примањима добити и додатни пакет у којем се налази свеже воће и поврће.

-Општина Апатин се одлучила да помогне пољопривредницима који имају газдинства на нашој територији и који производе воће и поврће, а због затварања зелених пијаца сада немају могућност да продају своје производе. Да ти производи не би пропали, откупили смо од њих одређену количину воћа и поврћа и то сада, уз прехрамбене пакете, делимо пензионерима. Мислим да смо на овај начин направили прави гест према нашим пољопривредницима, како би видели да бринемо о њима, јер није у реду да они сами поднесу сву штету коју ће имати због затварања пијаца. Овим потезом смо и пензионерима обезбедили свеже воће и поврће које је проверено и које прозиводе њихове комшије, рекла је Дубравка Кораћ.

Заменица председника општине Апатин је нагласила да ће након поделе пакета хране, почети и подела хигијенских и санитарних пакета.

-У наредних три до четири недеље ће сваки пензионер који спада у групу оних који имају примања испод 30.000 динара добити ове пакете, поручила је Дубравка Кораћ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.