VELIKA DUNAVSKA REGATA STIGLA U APATIN

APATIN DRUŠTVO VESTI

Velika Dunavska regata, u kojoj je stotinak kajaka, kanua i čamaca na vesla – stigla je juče u Apatin, prvu stanicu u Srbiji na trasi od Nemačke do Bugarske .TID regata je najstarija, najduža i najveća, međunarodna sportsko-rekreativna turistička kajak, kanu i veslačka regata na svetu. Održava se po 63. put i prolazi kroz deset, a zaustavlja se u osam zemalja.

Apatin je prva stanica u Srbiji u koju su regataši uplovili, a ove godine ih ima oko 120 iz Nemačke, Austrije, Slovačke, Mađarske, Hrvatske, Bugarske, Rumunije, Holandije, Švajcarske, Francuske i Srbije.

Učesnici TID regate sinoć su podigli kamp na stadionu kraj Dunava, a opština Apatin i Turistička organizacija organizovali su za goste druženje i večeru.

Organizator TID regate kroz Srbiju je Odbor za turizam Kajakaškog saveza Srbije, uz pomoć domaćina turističkih organizacija, opština i gradova kroz koje regata prolazi.

Predrag Bogdanović, sekretar Odbora za turizam Srbije, inače prevodilac i vođa puta, ističe kako opština Apatin spada među najbolje domaćine.

Učesnike 63. Međunarodne TID regate, pozdravio je i predsednik opštine Apatin, Milan Škrbić, poželevši im ugodan boravak u našem gradu i mirnu vodu u nastavku njihovog putovanja. Ispred Turističke organizacije opštine Apatin, regatašima se obratio i Nemanja Jović, direktor TO.

Posle 588 km i 18 dana učesnici regate će 11. avgusta napustiti Srbiju, i nastaviti put ka Crnom moru.

sdr
dig
dig
dig
dig
dav

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *