ВЕЧЕРАС ОТВАРАЊЕ ИЗЛОЖБЕ “ПУТОВАЊА ТРИ ОБЈЕКТИВА”

APATIN KULTURA VESTI

У апатинској галерији “Меандер” ће 24. јуна 2022. године од 18,30 часова бити отворена изложба Путујућег фотографског пројекта “Путовања три објектива” који чине око 60 фотографија тројице фотографа – Томислава Петернека, Горана Кукића и Игора Мандића. Путујућу изложбу чине фотографије са њихових путовања, а аутори имају различите стилове.

Фотографије Томислава Петернека, настале у периоду од више деценија, бележе занимљиве и неочекиване ситуације из свакодневног живота.

Фотографије Горана Кукића немају јасну дводимензионалност и временску одредницу. Приказани су рефлекси у различитим излозима широм Европе. Кроз целину реалности, фотографије приказују и оно што је чулној реалности невидљиво.

Фотографије Игора Мандића су колекција доживљаја тренутка са различитих континената – од тоталне пустиње до најнасељенијих места на свету. Кроз фотографије, Игор тежи надреалности реалних сцена.

Идеја пројекта је настала из потребе да се превазиђе очигледна централизација уметничких дешавања. Аутори се надају да ће пројекат “Путовања 3 објектива” мотивисати људе да више пажње посвете фотографији, да ће их покренути да оснивају фото клубове и да организују изложбе у својим срединама.

Изложба у Апатину ће трајати до 7. јула.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *