ПОЛИЦИЈА ЋЕ ТОКОМ ВИКЕНДА ПОЈАЧАНО КОНТРОЛИСАТИ СВЕ УЧЕСНИКЕ У САОБРАЋАЈУ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, током викенда ће спровести акцију појачане контроле свих учесника у саобраћају с’ обзиром на то да се због почетка школског распуста и летњих годишњих одмора очекује појачана фреквенција саобраћаја.

Министарство унутрашњих послова упозорава све грађане да је у данима викенда током јуна месеца ове године у саобраћајним незгодама погинуло 17, а повређено је више од 200 учесника у саобраћају.

Из МУП-а апелују на све грађане да поштују саобраћајне прописе и да одговорним понашањем допринесу очувању своје безбедности и безбедности других учесника у саобраћају. Такође, напомињу да је од почетка године број најтежих саобраћајних прекршаја у порасту у односу на прошлу годину.

“У првих пет месеци ове године, у односу на исти период претходне, откривено је 58 одсто више прекршаја вожње под дејством психоактивних супстанци, док је број прекршаја вожње под дејством алкохола увећан за 48 одсто. Број прекршаја прекорачења брзине већи је за 34 одсто, док је број прекршаја насилничке вожње већи за 11 одсто”, стоји у саопштењу МУП-а.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *