ВАТРОГАСЦИ-СПАСИОЦИ У КУЛИ ДОБИЛИ НОВУ БАЗУ

DRUŠTVO VESTI ZAPADNOBAČKI OKRUG

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић отворио је јуче нови објекат Ватрогасно-спасилачког одељења у Кули који је изграђен у оквиру капиталног пројекта Министарства унутрашњих послова за побољшање услова рада ватрогасно-спасилачких служби.

Подсетивши на тежину посла ватрогасаца-спасилаца који се свакодневно суочавају са различитим опасностима штитећи животе и имовину грађана Србије, министар Гашић је поновио одлучност Министарства у наставку опремања ватрогасно-спасилачких служби чији припадници учествују и у спасилачким мисијама у иностранству попут прошлогодишњих у Турској и Грчкој.

-Данас је годишњица незапамћених земљотреса који су погодили Турску када је Србија упутила тим својих храбрих ватрогасаца-спасилаца који су учествовали у спасавању великог броја људи заробљених у рушевинама. Наши ватрогасци-спасиоци су тада, као и сваки пут, осветлали образ наше земље показајући своју хуманост, пожртвованост и посвећеност“, изјавио је министар.

Министарство унутрашњих послова је у претходних годину дана реновирало више од 30 објеката и изградило и опремило ватрогасне станице у Трговишту, Александровцу, Алексинцу и Кули, а у току је изградња објекта седишта Сектора за ванредне ситуације у Београду, Управе за ванредне ситуације у Крагујевцу, као и ватрогасно-спасилачких јединица у Неготину, Великом Градишту и Књажевцу.

Такође, у наредном периоду очекује се почетак изградње ватрогасних станица у Медвеђи, Босилеграду, Ивањици, Рачи, Владичином Хану, Златибору, Алибунару, Белој Цркви, Смедеревској Паланци, као и у Доњем Милановцу, Горњем Милановцу, Белој Паланци и Пећинцима.

Нова база кулских ватрогасаца-спасилаца опремљена је савременом ватрогасном опремом, величине је 353 квадратна метра и има три гараже за смештај ватрогасних возила чији ће број, за целокупни Сектор за ванредне ситуације, у наредном периоду бити значајно увећан.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *