УСВОЈЕН БУЏЕТ ОПШТИНЕ АПАТИН ЗА НАРЕДНУ ГОДИНУ

APATIN EKONOMIJA VESTI

На 23. седници Скупштине општине Апатин одборници су усвојили буџет за 2023. годину, који ће бити увећан за 12,9%. Известилац по овој тачки био је Славољуб Штрбо, начелник одељења за привреду и финансије општине Апатин. Председница општине Апатин Дубравка Кораћ је истакла да буџет није мегаломански, већ да је планиран реално.

-Нисмо правили нова задужења и кад исплатимо она из претходног периода, која истичу средином 2023. године нећемо имати никаквих дугова. У буџет за наредну годину смо између осталог уврстили и средства за партерно уређење простора бившег “Напретка”, на којем планирамо изградњу шеталишта, рекла је Дубравка Кораћ.

На 23. седници усвојена је и Одлука о комуналној милицији, као и измена и допуна Локалног акционог плана родне равноправности општине Апатин за период од 2022. до 2025. године, Кадровски план Општинске управе и Правобранилаштва општине Апатин за наредну годину и Одлуку о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије завршног рачуна за ову годину.

Одборници су усвојили и предлог Одлуке о економској цени услуга целодневног и полудневног боравка деце у ПУ „Пчелица“, од које родитељи плаћају 20%. По новом ценовнику, цена целодневног боравка у јаслицама износи 4.460 динара, у обданишту 3.905, полудневног боравка у забавишту 1.560 динара, целодневног боравка за децу која похађају припремни предшколски програм 2.800 и полудневног боравка за децу која похађају припремни предшколски програм 1.120 динара. Родитељима који имају двоје деце у установи цена се умањује за 10%.

На седници је усвојен Правилник о раду и Програм пословања ЈП „Дунавска обала“ за наредну годину и посебан програм за коришћење субвенција за идућу годину.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *