USPEŠNI NASTUPI APATINSKIH ATLETIČARA NA TAKMIČENJIMA ŠIROM SRBIJE

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Atletičari Atletskog kluba Apatin nastupili su proteklih sedam dana na nekoliko takmičenja koja su realizovana širom Srbije i ostvarili izuzetno dobre rezultate.

Bačka Palanka je bila domaćin 25. jubilarnog Petrovdanskog minimaratona na kome je nastupilo 73 takmičara iz više klubova i  gradova sa teritorije Republike Srbije, na stazi od Bačke Palanke do Gajdobre u dužini od 13 kilometara, najuspešniji predstavnik Atletskog kluba Apatin bio je Goran Čegar koji je osvojio drugo mesto sa izuzetno kvalitetnim rezultatom 46 minuta, dvanaest sekundi  iza pobednika trke Stolić Saše iz Beograda, Đuro Borbelj osvojio je izuzetno dobro sedmo mesto sa rezultatom 49 minuta i 58 sekundi, Zoran Radičanin zauzeo je 15. mesto sa rezultatom 54 minuta i 35 sekundi, dok je Aleksandar Bojović osvojio 20. mesto sa rezultatom 57 minuta i 6 sekundi. U ekipnom plasmanu za koji su se zbrajali rezultati četiri takmičara, ekipa AK Apatin u sastavu Čegar Goran, Borbelj Đuro, Radičanin Zoran i Bojović Aleksandar, zauzela je prvo mesto ispred ekipe Hajduk maraton tim Kula i Atlas iz Beograda.

sleva Bojovic Aleksandar, Goran Cegar i Borbelj Djuro- clanovi pobednicke ekipeČlan Atletskog kluba Aleksandar Štajfer nastupio je na avanturističkoj trci koja je održana na Staroj Planini i osvojio drugo mesto sa samo dve sekunde zaostatka za pobednikom trke. Na izuzetno zahtevnoj stazi dužine od 32 kilometra koja se prostirala duž Stare Planine, nastupilo je 50 takmičara iz cele Srbije.

Najiskusniji član Atletskog kluba Apatin, Edo Janić, nastupio je na 40. Jubilarnoj atletskoj trci oko Avale, na kojoj se okupilo preko 200 takmičara iz 26 klubova sa teritorije Republike Srbije. Edo je na trci u dužini od 5.000 metara rezultatom 17 minuta i 30 sekundi u sveukupnom plasmanu zauzeo osmo mesto i drugo mesto u starosnoj kategoriji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.