САРАДЊА KИНЕСKОГ ГРАДА ДАТОНГА И СОМБОРА- ПОKЛОН СРЕДСТВА ЗА ЗАШТИТУ ОД KОРОНЕ

DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Дa се пријатељство не заборавља и у тешким тренуцима, односно у време пандемији вируса ковид-19, која последњих месеци потреса целу планету, потврђују добри односи између кинеског града Датонга и Сомбора. Град Сомбор је наставио да одржава пријатељске и братске односе са својим пријатељским градовима, па тако и са Датонгом, који је, упркос тешкој ситуацији, послао донацију како би симболички показао подршку грађанима Сомбора у борби против короне.
Из далеке Kине у Сомбор је стигла донација коју је овај кинески град упутио Сомбору, а градоначелница Сомбора Душанка Голубовић, средства за дезинфекцију предала је представницима јединице Цивилне заштите.
Дониран материјал прослеђн је службама и установама које су, у свом раду, најизложеније могућој зарази, те ће тако подићи степен заштите становништва и запослених, казала је Голубовићева.
Из Градске управе наглашавају да су Датонг и Сомбор у децембру 2018. године потписали споразум о сарадњи који је постао основ за међусобну комуникацију, као предуслов за успостављање пријатељских и братских односа између два града, али и две државе – Србије и Kине.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *