USPEŠNA GODINA ZA OK APATIN

APATIN ODBOJKA SPORT VESTI

U nastupajućoj sezoni 2016-2017 OK “Apatin” ima “A” licencu odbojkaškog saveza Srbije,koju uglavnom imaju samo klubovi koji igraju u Super ligi Srbije. Ova godina bila je uspešna za odbojkašice Apatina u svim selekcijama
Seniorke OK “Apatin” su u 2016 godini izborile plasman u viši rang takmičenja i od jeseni po prvi put zaigrale u Drugoj saveznoj ligi Srbije.

Odbojkašice Apatina su bile zapažene i u Kupu Srbije na teritorji Vojvodine ,gde su se plasirale u četvrtfinale.
Kadetkinje su na kadetskom prvenstvu Vojvodine stigle do četvrtfinala i na kraju takmičenja zauzele 5 mesto u Vojvodini. Pionirke su četvrtu sezonu za redom izborile plasman u kvalitetnu ligu Vojvodine među 16 najboljih klubova u Vojvodini na pionirskom prvenstvu Vojvodine.Na pionirskom prvenstvu Vojvodine je učestvovalo preko 100 klubova.

Mlađe pionirke su osvojile drugo mesto u pionirskoj ligi Vojvodine-grupa Južna bačka. Odbojkaški klub” Apatin” je i u 2016 godini organizovao veliki broj turnira:međunarodni turnir za kadetkinje, tri turnira u Mini odbojci,Beach volley Apatin 2016 . Kao najznačajniji turnir u 2016 godini je u klubu ocenjen međunarodni” Street volley Apatin 2016″ koji je okupio 1200 dečaka i devojčica iz Srbije i Hrvatske ,koji su igrali odbojku u centru grada i na trgu Nikola Tesla na 22 mini odbojkaška terena.

Odbojkaški klub “Apatin” je bio organizator street volley turnira koji je održan u Beogradu u sklopu manifestacije “Tesla dan”u julu ove godine.Organizator ove manifestacije je bio grad Beograd.
Na poziv odbojkaškog kluba “Apatin” u našem gradu je organizovan i odbojkaški kamp ženskog odbojkaškog kluba ŽOK “NIS Spartak” iz Subotice .Kamp je okupio više od 100 devojčica koje su boravile i trenirale odbojku u Apatinu 10 dana.

Igračice OK “Apatin” su kao učenice Gimnazije “Nikola Tesla” Apatin izborile plasman na finalni turnir srednjih škola u odbojci i na kraju zauzele drugo mesto u Vojvodini u školskoj 2015-2016 godini.
Najmađe devojčice OK “Apatin” su u 2016 godini na turnirima širom Vojvodine osvojile ukupno 72 medalje,od čega je čak 31 bila zlatnog sjaja.

Jelena Dizija je izabrana za najbolju mladu sportiskinju opštine Apatin za 2015 godinu po izboru Sportskog saveza opštine Apatin.Na ovoj manifestaciji koja je organizovana u januaru ove godine gost je bio Vladimir Grbić koji je došao na poziv OK “Apatin”.

Sanja Maleš kapiten OK” Apatin” je dobila poziv za kadetsku reprezentaciju Srbije,najuspešniju žensku reprezentaciju u ovom uzrastu u Evropi.

OK “Apatin” je najmasovniji ženski klub u našoj opštini. Po podacima Sportog saveza opštine Apatin u našoj opštini registrovano je ukupno 260 sportiskinja a samo Odbojkaški klub Apatin u tekućoj sezoni ima 132 registrovane igračice.

Odbojkaški klub “Apatin” je jedini klub u našem gradu, računajući sve ekipne sportove sa loptom u kom se devojčice takmiče u mlađim kategorijama.

ok apatin, seniorke