USPEŠAN VIKEND ZA ČLANOVE ATLETSKOG KLUBA APATIN

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Članovi Atletskog kluba Apatin Goran Vendlener i Goran Čegar, nastavili su uspešan niz dobrih rezultata apatinskih atletičara, u nedelju 03. novembra Goran Vendlener nastupio i ubedljivo pobedio na maratonu “Plavi krug oko Ade” koji je u organizaciji Dijabetološkog saveza Srbije održan na Adi ciganliji. Goran je stazu dužine 42.195 metara pretrčao za 3 sata i 7 minuta i sa prednošću od 9 minuta ušao u cilj ispred drugoplasiranog takmičara iz Beograda Zorana Radičanina. Na takmičenju je nastupilo oko 100 maratonaca iz cele Srbije.

Goran Čegar je posle višemesečne pauze nastupio na takmičarskoj trci i osvojio ubedljivo prvo mesto na 3. Otvorenom prvenstvu Fruške gore u planinskom trčanju, gde je nastupilo preko 150 takmičara iz Hrvatske, BiH i Srbije, na stazi u dužini 4.800 metara sa visinskom razlikom + /- 300 metara, Pobednički  rezultat iznosi 23 minuta i 53 sekunde, što je bilo dovoljno za trijumf sa preko 1,30 minuta ispred drugoplasiranog i trećeplasiranog takmičara.

Tokom vikenda (02. i 03. novembar) sportski direktor Atletskog kluba Apatin Slavko Jerković, prisustvovao je na “Danima atletike” koji su održani u Kragujevcu u organizaciji Atletskog saveza Srbije. Tokom realizacije “Dana atletike” usvojen je zvanični Kalendar takmičenja  Atletskog saveza Srbije za 2014. godinu u koji je uvršten i 19. Dunavski polumaraton (subota 18.10.2013. godine).

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *