USPEŠAN VIKEND ČLANOVA ATLETSKOG KLUBA “APATIN”

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

 

Protekli vikend bio je znaku velikog broja atletskih takmičenja na kojima su nastupili i članovi Atletskog kluba “Apatin”, koji su imali nastupe na Svetskom atletskom veteranskom prvenstvu koje je organizovano u Budimpešti, Međunarodnom Novosadskom i Osiječkom polumaratonu.

Izuzetan plasman na Svetskom atletskom veteranskom prvenstvu u disciplini polumaraton, ostvario je Edo Janić, koji je zauzeo je 17. mesto u izuzetno jakoj starosnoj kategoriji.

Na Međunarodnom Novosadskom polumaratonu nastupilo je 5 takmičara i jedna takmičarka članova Atletskog kluba Apatin. Najuspešniji plasman na polumaratonskoj stazi od 21,1 km ostvarili su Zoran Radičanin i Goran Vendle ner, sa malim zaostatkom u cilj su ušli Nebojša Ćulumović i Aleksandar Štajfer koji je oborio lični rekord, svi članovi Atletskog Kluba Apatin ostvarili su plasmane u samom vrhu. U trci na 10, 5 km nastupila su dva člana Atletskog Kluba Apatin. Aleksandar Bojović istrčao je izuzetno kvalitetnu trku sa plasmanom u prvih 20 takmičara u konkurenciji preko 200 takmičara, u istoj trci izuzetno uspešan debitantski nastup na Novosadskom polumaratonu imala je Sanja Latinović.

U Osijeku je u okviru organizacije polumaratona, održana i trka građana na 5 km, u kojoj je ubedljivu pobedu u svojoj kategoriji ostvario član Ateletskog Kluba Apatin, Tihamer Sirak.

Članove atletskog kluba Apatin, predstojećeg vikenda očekuje nastup na Prvenstvu Vojvodine u krosu, koje će se realizovati 5.aprila u Srbobranu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *