USPEŠAN NASTUP TO APATIN NA SAJMU TURIZMA U BEOGRADU

APATIN DRUŠTVO VESTI

Na Sajmu turizma održanom u Beogradu u periodu od 23. do 26. februara, Turistička organizacija opštine Apatin, zajedno sa banjom Junaković i Javnim preduzećem za upravljanje putničkim pristaništem i marinom Apatin, imala je, kako saznajemo izuzetno uspešan nastup.

-Po procenama organizatora ovo je bio jedan od posećenijih sajmova turizma. Nastupili smo zajedno na štandu sa Turističkom orgnizacijom Sombor, banjom Junaković i marinom Apatin. Sa nama se na štandu predstavio i edukativni kamp „Zov prirode“, a kako kažu oni su veoma zadovoljni interesovanjem turista za ovakva vid odmora.- izjavio je Danijel Ajduk tokom gostovanja u programu radio Dunav-a.

Apatin zbog svog geografskog položaja i blizine Dunava ima ogroman potencijal, ali iz nekog razloga to do sad nije dostiglo svoj maksimalni kapacitet iskorišćenosti.-Ono što je najbitnije da napravimo kopletnu ponudu za turiste, da oni ne dođu u situaciju da dođu u Apatin i ne znaju šta dalje. Imamo mnogo ponuda koje treba da objedinimo u jednu i da takvu konkretnu ponudu promovišemo. Na sajmu smo dogovorili da regata „Reka“ koja kreće iz Stare Pazove prođe i ostane u našem gradu dva dana, a ujedno Apatin bi bio jedino mesto na kome bi se učesnici regate zadržali toliko vremena. – rekao je Ajduk.

Novina u turizmu u prethodnih nekoliko godina su i „Tim bilding“ ture na koje poslodavci vode svoje zaposlene. TO Apatin je i u ovoj sferi turizma prepoznala svoju šansu pa je obavljen razgovr sa dosta kompanija koje su se zainteresovale da jedan deo odmora provedu u našem gradu.- S obzirom na pridodu kakvu Apatin ima, i na smestajne kapacitete banje Junaković, određen broj i stranih i domaćih kompanija izrazio je želju da u Apatinu  organizuju svoje „tim bilding“ ture. Vrlo smo blizu dogovora sa Telekomom Srbije da nekoliko puta godišnje posećuju Apatin sa turama od po 100 ljudi. – dodaje Danijel Ajduk.

Kao glavna prepreka napretku turizma u opštini Apatin je po rečima direktora turističke organizacije Apatin je mapiranje grada, mali smeštajni kapaciteti kao i ne dovoljna iskorišćenost potenicijala kakav je rekao Dunav i sportski ribolov. – Mnogu ljudi je došlo sa pitanjem da li postoje organizovane ribolovačke ture u Apatinu jer su im već dosadile komercijalne ponude na kojima se peca na barama ili ribnjacima. Moramo da radimo još mnogo  na unapređenju i objedinjenju ponude i mislim da ćemo uspeti da podignemo turizam u Apatinu na jedan viši nivo.- završava razgovor Danijel Ajduk.

Kompletan razgovr možete poslušati u programu radio Dunava u 11 i 20 i u repriznom emotovanju od 18 i 35, kao i na linku ispod.

Danijel Ajduk, direktor Turisticke organizacije Apatin, TO apatin (1) Danijel Ajduk, direktor Turisticke organizacije Apatin, TO apatin (2)