УСПЕШАН НАСТУП КУД “ЦАРЗА” У ВАЉЕВУ

APATIN KULTURA SOMBOR SRBIJA VESTI

КУД “Царза” из Апатина и Женска певачка група Банија из Пригревице, протеклог викенда наступили су на традиционалној туристичкој манифестацији-Сабору фолклорних ансамбала Србије и дијаспоре “Златни опанак” у Ваљеву. У Апатин су стигла три пехара, прво место у такмичењу певачких група освојила је Певачка група “Етна” КУД-а Царза, друго место освојила је Женска певачка група Банија из Пригревице док је награду за најизворнију игру освојио КУД Царза са “Играма и песмама са Баније”. Током два такмичарска дана на прелепој позорници летње сцене у центру Ваљева, на самој обали Колубаре, за најбољу игру, песму, приказ обичаја, оригиналне ношње, изворно певање надметало се више десетина културно – уметничких друштава из разних крајева Србије и дијаспоре.

Стручни жири у саставу професор др Димитрије Големовић, првак и солиста ансамбла”Коло” из Београда, Горан Митровић и историчар уметности Богданка Боба Ђурић имали су незахвалну дужност да прогласе најбоље ансамбле и појединце, и награде их вредним наградама и признањима.

Организатори смотре, једне од највећих овакве врсте на Балкану, јесу Удружење за очување националног фоклора “Златни опанак” и град Ваљево.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *