USKORO POLAGANJE MALE MATURE

APATIN DRUŠTVO VESTI

Učenici osmog razreda polagaće malu maturu tri dana i to 15, 16. i 17. juna. Osmaci će prvog dana rešavati test iz srpskog jezika, drugog dana zadatke iz matematike, a trećeg kombinovani test sa pitanjima iz fizike, biologije, hemije, geografije i istorije.

Sva tri testa nose maksimalno 30 bodova, a svaki pojedinačno najviše 10 bodova. Ovakav način bodovanja primenjuje se od školske 2015/2016. Upis u muzičke i baletske škole biće održan 24. juna.

Preliminarni rezultati testova znaće se već nakon dva dana, dok će objavljivanje konačnih rezultata biti 24. juna. Nakon objavljenih rezultata završnog ispita svaki učenik izračunava broj bodova sa kojima konkuriše za upis u neku od škola.

Popunjavanje i predaja lista želja za upis u srednje škole obavljaće se u Osnovnim školama od 25. do 26. juna. Objavljivanje zvaničnih rezultata raspodele po školama i obrazovnim profilima u srednjim školama biće 4. Jula, prvi upisni rok u srednje škole i gimnazije 5. i 6. jula, dok će drugi upisni rok biti 8. jula.