УРЕЂЕЊЕ КАМПА НА СТАКЛАРИ У СОНТИ

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

ВИКЕНДАШИМА ОМОГУЋЕН НЕСМЕТАН БОРАВАК У ПРИРОДИ

            У Месној заједници Сонта одржан је састанак на којем су учествовали представници Општине Апатин, МЗ Сонта, Удружења спортских риболоваца „Дунав“ Сонта, Удружења грађана викендаша „Стаклара“ Сонта, као и представници Водопривредног предузећа „Западна Бачка“. Разговор је вођен око уређења камперског парка „Стаклара“ на Дунаву и постављања рампи на улазу и излазу из њега.

            – На позив чланова Удружења кампера и Удружења риболоваца из Сонте данас смо на стаклари у њиховом кампу. Лепо је видети да они камп одржавају уредним и поштују правила која су сами успоставили. Наша жеља је да им помогнемо да до краја уреде камп. Данас смо присуствовали премештању рампе на бенту, а у наредним данима ћемо поправити пут од туцаника који пролази кроз камп насеље. Желимо да за породице Сонћана које овде имају своје камп кућице обезбедимо, већ на почетку сезоне, да могу пријатно и безбедно овде да бораве, рекла је Дубравка Кораћ, потпредседница општине Апатин.

            Викенд насеље се налази на потезу Кеверча, ткз. Стаклари.  Камп има 98 места и у њему најчешће бораве четворочлане породице. Током летње сезоне  у кампу одмара најмање 400 Сонћана, али и мештана Апатина, Црвенке и Сомбора.

            – Све су камп кућице, што значи да смо мобилни. Кад вода надође ми се склонимо, а кад опадне вратимо се. Камп се налази на 1372. километру реке Дунав. Ми се боримо да нам камп буде уредан, увек смо поправљали и одржавали путеве, а предузеће „Западна Бачка“ нам је изашло у сусрет постављањем рампи на улазима, тако да више неће бити проблема са којима смо се раније сусретали, рекао је Маринко Брца Ађин, председник Удружења спортских риболоваца „Дунав“ Сонте.

            Пут насут туцаником је дужине 200 метара кроз камп и још око сто метара са друге стране бента.

             -Добили смо туцаник од општине, помогло нам је Удружење спортских риболоваца, па смо насули пут и ојачали га. Пре се овуда није могло проћи, а сада је већ уредно и може се прићи аутомобилом. Сад смо у могућности да мирно уживамо у природи. Људи воле овде да дођу. У кампу одржавамо хигијену, редовно односимо смеће, чистимо и увек влада другарска атмосфера, додаје Ађин.

Испред Водопривредног предузећа „Западна Бачка“, које је врши изградњу хидротехничких објеката, измуљавање канала и других радова био је директор Владислав Милошев. Њега је локално руководство МЗ Сонта током обиласка сонћанских излетишта упознало са будућим пројектима, попут поправки дотрајалих мостова који онемогућавају локалне пољопривреднике у обављању ратарских послова, до измуљавања и мењања цеви између „Баре“ и канала.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.