UHODAVANJE SISTEMA-KONTROLISANJE BRZINE VOŽNJE NA AUTOPUTEVIMA

APATIN DRUŠTVO VESTI

Pre desetak dana MUP je najavio da će ubuduće brzinu vožnje na autoputu kontrolisati i pomoću naplatnih rampi, odnosno na osnovu prosečne brzine prelaska određene deonice.

Nisu svi vozači u Srbiji, koji su se prethodna tri dana vozili autoputem, na priznanicama prilikom plaćanja putarine mogli da pročitaju i kojom su brzinom vozili određenom deonicom. Razlog – uhodavanje sistema.

Kako prenosi “Blic”  u Javnom Preduzeću  “Putevi Srbije” su rekli da je na pojedinim naplatnim stanicama počelo uhodavanje sistema, odnosno merenje prosečne brzine, na osnovu koje bi vozači, koji su je prekoračili, ubuduće mogli da budu i kažnjeni.

Kako kažu, testiranje je počelo od severa i juga zemlje, odnosno na pojedinim naplatnim rampama u Vojvodini, ali i na izlasku iz Srbije na Koridoru 10. Takođe, kako navode, ove priznanice su sporadično deljene, tako da ih nisu dobili ni svi vozači koji su prošli kroz istu rampu.

– Sistem će se uhodavati i tokom ove sedmice. Uvodiće se postepeno na rampama, dok ne budu sve “pokrivene”. To je razlog zašto su priznanice sa prosečnim brzinama negde izdavane, a negde ne – objašnjavaju u “Putevima”, a prenosi Blic.

Kako saznajemo,  vozače koji su prekoračili brzinu policija bi mogla da zaustavlja odmah na naplatnoj rampi, a druga mogućnost je da prijave o prekoračenju brzine dobijaju na kućne adrese.